ცხარე კერძების მოყვარულებს ნამდვილი სიურპრიზი ელით. გემოვნების სიმდიდრე ნამდვილი გურმანებისთვის.

by ekaterine

ინდური სამზარეულო მსოფლიოში ერთ – ერთი ყველაზე მრავალფეროვანია. ყველაფერი კი სანელებლების მრავალფეროვანი რაოდენობის და მათი კომბინაციის წყალობით. განსაკუთრებით დაფასებულია მცენარეული კერძები, რომლებსაც ხორცის მოყვარულებიც კი აღმერთებენ. სანელებლიანი ცხარე კარტოფილი საშუალებას გაძლევთ ჩაეფლოთ ინდოეთის კულინარიულ ხელოვნებაში. ამ კერძის გასინჯვის შემდეგ, შეგიძლიათ იგრძნოთ გემოვნების სიმდიდრე და შეხედოთ ნაცნობ ბოსტნეულს ახალი თვალით.

კარტოფილის მომზადების მთავარი საიდუმლო არის აღმოსავლური სამზარეულოს ტრადიციული სუნელი.  შემწვარი ზეთის გარეშე, შემდეგ კი დაფქვილი სანელებლებით შეზავებული. ასეთი სურნელოვანი ნარევი ყოველთვის უნდა იყოს სახლში. მისი მომზადება ძალიან მარტივია. საკმარისია შეურიოთ ასეთი დაფქვილი ინგრედიენტები: 1 ჩ.კ. კუმინი, 1 ჩ.კ. ქინძი, 2/3 ჩ.კ. შავი წიწაკა, 2/3 ჩ.კ. ინდური დაფნის ფოთოლი, 0,5 ჩ / კ დარიჩინი, 0.5 ჩ.ჭ. მიხაკი, 1/4 ჩ.კ. კარდამონი, 1/4 ჩ.კ. ნიგოზი. ყველაფერი მზადაა!

ინგრედიენტები

კარტოფილი 500 გრ

იოგურტი 3 ს.კ.

კურკუმა  2 ჩ.კ.

დაფქვილი წითელი წიწაკა 2 ჩ.კ.

ქინძი 1 .ჩ.კ.

სურნელოვანი ნარევი(ზემოთხსენებული) 1 ჩ.კ.

ძირა 0.5 ჩ.კ.

მწვანე ჩილი წიწაკა 2 ცალი.

წითელი ხახვი 2 ცალი

წყალი 350 მლ

ქინძი 0.5 კონა.

მზესუმზირის ზეთი 4– 5 ს.კ.

მარილი 1.5 ჩ.კ.

მომზადება

კარტოფილი გაფცქვენით და მოხარშეთ.

შეურიეთ სქელი იოგურტი, 1.5 ჩ.კ კურკუმა, 1.5 ჩ.კ. დაფქული წითელი ჩილი წიწაკა, ქინძი, სურნელოვანი სუნელი და ძირა. მოაყარეთ მოხარშულ კარტოფილს 0,5 ჩ.კ. კურკუმა, 0.5 tsp დაფქული წითელი ჩილის წიწაკა და 1 ჩ.კ. მარილი. ნაზად აურიეთ კარტოფილის მთლიანობის შესანარჩუნებლად.

კარტოფილი შეწვით 2 ს.კ. გაცხელებულ მზესუმზირის ზეთში 2-3 წუთის განმავლობაში. გადმოიღეთ თეფშზე.დაამატეთ ტაფაში ზეთს კიდევ 2-3 ს.კ. კარაქი და ძირა, დაჭრილი მწვანე ჩილი და დაჭრილი ხახვი. აურიეთ 2 წუთით და გადმოიღეთცეცხლიდან, რომ ოდნავ გაცივდეს.

დაამატეთ იოგურტის ნარევი. დააბრუნეთ დაბალ ცეცხლზე, აურიეთ მუდმივად, სანამ ფერს არ შეიცვლის.

ჩაასხით ქვაბში წყალი, დაამატეთ 0,5 ჩ.კ. მარილი და კარგად ავურიოთ. ჩაყარეთ კარტოფილი და მოხარშეთ სახურავის ქვეშ. დაამატეთ დაჭრილი მწვანილი და მოხარშეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში.

მიირთვით სურნელოვანი კარტოფილი ცხელი, მწვანილით მორთვის შემდეგ. სურნელოვანი გარნირი შესანიშნავი დამატება იქნება ხორცის კერძებისა და ბოსტნეულის სალათებისთვის. გიყვართ ექსპერიმენტები სანელებლებით? მაშინ სცადეთ ცხარე ბრინჯის მომზადებაც და შეადარეთ რომელი კერძი უკეთესია.

Related Articles