იტალიელების თქმით მეგა პოპულარული პიცაც კი ამ ნამცხვრის შთამომავალია.

by ekaterine

რეცეპტი გამოიგონეს ძალიან დიდი ხნის წინ. იტალიელები ამბობენ, რომ მეგა პოპულარული პიცაც კი მხოლოდ ამ ნამცხვრის შთამომავალია. დღეს ეს იტალიის ეროვნული კერძია, გაუმჯობესებული, სხვადასხვა გემოვნებით. ჩაიწერეთ და სცადეთ ეს კენკრის ვარიანტი.

ინგრედიენტები

ბალი 1 კგ

ხორბლის ფქვილი 0.5 კგ

ზეითუნის ზეთი 50 მლ

შაქრის ფხვნილი 50 გრ

მშრალი საფუარი 1 ჩაის კოვზი

ზღვის მარილი 0.5 ჩაის კოვზი

წყალი 350 მლ

მომზადება

დაასხით საფუარს თბილი წყალი და დაელოდეთ, სანამ ამოფუვდება.

დაამატეთ დანარჩენი მშრალი ინგრედიენტები და მოზილეთ ცომი. შეაზილეთ ზეთი და დატოვეთ თბილ ადგილას გასაფუვებლად.

ფორმას დააფარეთ პერგამენტის ქაღალდი. წაუსვით ოდნავ ზეითუნის ზეთი. ცომი მოათავსეთ ფორმაში.

კენკრას გამოაცალეთ კურკა, გადაიტანეთ ცომზე. შემდეგ თანაბრად გადაანაწილეთ ისინი ზედაპირზე.

გააცხელეთ ღუმელი 180 ° C- მდე. აცხვეთ 35 წუთის განმავლობაში.

შეგიძლიათ ზემოდან შაქრის პუდრა მოაყაროთ და მიირთვათ ათქვეფილ ნაღებთან ერთად.

ეს ხელოვნების ნამდვილი ნიმუშია და თუ თქვენ გიყვართ გამოცხობა და უკვე შეიძინეთ კენკრა, მაშინ შეგიძლიათ საქმეს შეუდგეთ, მანამდე კი არ დაგავიწყდეთ გაუზიაროთ რეცეპტი მეგობრებს.

Related Articles