ნაკლებად დამარილებული წითელი პომიდორი უგემრიელესია ყველა სეზონზე ნებისმიერ კერძთან ერთად.

დამარილებული წითელი პომიდორი

ინგრედიენტები

წყალი 1 ლ

მარილი 55 გ

ოხრახუში გემოვნებით

კამა და ქინძი გემოვნებით

პომიდორი 6-8 ცალი

ნიორი 3 კბილი.

შავი წიწაკა (დაფქვილი) გემოვნებით

წითელი წიწაკა გემოვნებით

მომზადება

გარეცხეთ და გააშრეთ პომიდორი, გააკეთეთ მათში ღრმა ჯვარედინი ჭრილი.

გარეცხეთ, გააშრეთ და წვრილად დაჭერით მწვანილი და ნიორი. გატენეთ პომიდვრის ჭრილები ამ მასით.

გააკეთეთ მარილწყალი. ჩაასხით ქვაბში წყალი, დაამატეთ მარილი, წიწაკა და აადუღეთ. ორი წუთის დუღილის შემდეგ გადმოდგით ცეცხლიდან და გააციეთ.

პომიდვრები მოათავსეთ ღრმა ჭურჭელში, დაასხით გაციებული მარილწყალი, ზემოდან დაადეთ სიმძიმე და დადგით სამი დღით თბილ ადგილას.

სუფრასთან პომიდვრის მიტანამდე გირჩევთ, რომ ცოტა გააგრილოთ. იდეალურ შემთხვევაში, ის უხდება გამომცხვარ ხორცს, კარტოფილის კერძებს და მარცვლეულს. მისი ადგილი ნებისმიერ სუფრაზეა, დარწმუნდით ამის შესახებ პირადად და არ უნდა დაგვავიწყდეს თქვენს მეგობრებს მოუყვეთ ასეთი მშვენიერი რეცეპტის შესახებ!

 

Loading...