ცივი ჟელეს დესერტების სეზონური ჩარჩო არ არსებობს! თქვენ შეგიძლიათ მოამზადოთ ლამაზი ტორტი როგორც საახალწლოდ, ისე ზაფხულის არდადეგების დროს. თუ თქვენი ურთიერთობა ღუმელთან არ გამოდის, გირჩევთ, რომ აირჩიოთ ცხობის ასეთი გეგმა.
აქ ნახავთ იდეებს დესერტის ელეგანტური გაფორმებისთვის დადასტურებული რეცეპტით. ნათელი გემრიელობების მოსამზადებლად შესაფერისია გაყინული, დაკონსერვებული ან ახალი კენკრა და ხილი. სურვილისამებრ, შეგიძლიათ შეიძინოთ ხსნადი ჟელეს წყვილი პაკეტი, რომ შექმნათ ფერადი ფენები.
ჟელეს ტორტი არაჟნით
ინგრედიენტები
500 მლ არაჟანი ან ცხიმიანი ნაღები
300 გრ ხილი ან კენკრა
200 გ პეჩენია ან მაღაზიის ბისკვიტი
200 გრ შაქარი
30 გრ ჟელატინი
0.5 ჭიქა წყალი
მომზადება
დაასხით ჟელატინს წყალი, გაათბეთ, შემდეგ გააცხელეთ წყლის აბაზანაზე, აურიეთ და არ აადუღოთ.
ათქვიფეთ არაჟანი ან ნაღები შაქართან ერთად, დაამატეთ ჟელატინი თხელი ნაკადით.
ტორტისთვის განკუთვნილ თასში ჩააფინეთ ცელოფანი, ჩაყარეთ დამტვრეული პეჩენია ან ბისკვიტი, ხილისა და კენკრის ნაჭრები, დაასხით არაჟნის კრემი და შედგით მაცივარში გასაციებლად.
ცივი ტორტი, გადმოაბრუნეთ და მოხსენით ცელოფანი.
როგორ მოვრთოთ ჟელეს ტორტი
გამოიყენეთ კრემის რეცეპტი ყველა შემთხვევაში, გთავაზობთ რამდენიმე ელეგანტურ ვარიანტს თქვენი დესერტის დეკორაციისთვის.
არაჟანისა და ხილის ჟელეების ფენების გაერთიანება საუკეთესოა მოხსნად ფორმაში. პირველი, ფსკერზე მოათავსეთ ბისკვიტი ან დაქუცმაცებული პეჩენია, წინასწარ შერეული რბილი კარაქით. შემდეგ შეავსეთ იგი არაჟნის ნარევით და გააციეთ. გააკეთეთ ჟელე თქვენი საყვარელი არომატით. არაჟნის თავზე მოაყარეთ ხილი და კენკრა, დაასხით ჟელე და შედგით მაცივარში, სანამ არ გაცივდება.
ასევე შეგიძლიათ ხილის ჟელე მოაქციოთ ტორტის შუაგულში!
ნათელი ტორტების დამზადება პატარა კონდიტერებისთვის ნამდვილი სიამოვნება და გართობაა. ჩართეთ ბავშვები პროცესში: ისინი სიამოვნებით ფანტაზირებენ. გაითვალისწინეთ იდეა და ასევე არ უნდა დაგვავიწყდეს, რომ ფერადი ტორტების არჩევანი მეგობრებს სოციალურ ქსელებში გავუზიაროთ!