ფარშირებული წიწაკა ყველასთვის ნაცნობი და ბევრისთვის საყვარელი კერძია. რეცეპტის კლასიკურ ვერსიაში, წიწაკას ავსებენ ფარშირებული ხორცის, ბრინჯის და შემწვარი ბოსტნეულის ნარევით. გთავაზობთ ახალ ვერსიას, რათა კიდევ უფრო ნათელი გემო, მდიდარი არომატი და წვნიანი ტექსტურა მიიღოთ.
ამ რეცეპტის საიდუმლო არის, რომ დაამატოთ ფარშს ახალი პომიდორი და ბევრი მწვანილზე. ხორბალი სძენს დამატებით სინაზეს და ერთგვაროვნებას გულსართს. წიწაკა არის რბილი, სურნელოვანი უჩვეულო გემრიელი სოუსით!
ინგრედიენტები
ბულგარული წიწაკა 8 ცალი.
ძროხის ხორცი 300 გრ
ღორის ცხიმიანი ხორცი 200 გრ.
პომიდორი 3 ცალი.
წითელი წიწაკა გემოვნებით
მწვანე ხახვი 1 კონა.
ნიორი 2 კბილი.
ხორბალი 100 გ
აჯიკა 2 ს.კ.
ტომატის სოუსი 4 ს.კ.
მომზადება
კარგად გარეცხეთ ხორბალი და დაასხით მდუღარე წყალი. ნახევარი საათის შემდეგ გადაწურეთ. წიწაკა გაასუფთავეთ თესლებისგან და გარეცხეთ.
შეურიეთ ორივე სახეობის ხორცის ფარში, დაამატეთ წვრილად დაჭრილი პომიდორი, ქინძი, მწვანე ხახვი, ისევე როგორც ყველა სანელებელი და ხორბალი, მარილი, კარგად აურიეთ. გატენეთ წიწაკა მიღებული მასით. ფარში მჭიდროდ მოათავსეთ წიწაკის ღრმულში.
შეურიეთ არაჟანი, ტომატის სოუსი, თხევადი აჯიკა და დაასხით წიწაკას ეს ნაზავი. საჭიროების შემთხვევაში, მარილი. მოათავსეთ ქვაბი ღუმელზე, ადუღების შემდეგ შეამცირეთ ტემპერატურა და ადუღეთ წიწაკა სახურავის ქვეშ 35–40 წუთის განმავლობაში.
გემრიელად მიირთვით! გაგვიზიარეთ თქვენი შთაბეჭდილებები, გვითხარით, თუ როგორ ამზადებთ ფარშირებულ წიწაკას?