• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

ტომატის სოუსით მომზადებული ფარშირებული წიწაკა უფრო მეტად მომეწონა, ვიდრე კლასიკური რეცეპტით. აუცილებლად სცადეთ და განცვიფრებული დარჩებით.

by ekaterine ივნისი 14, 2020
ივნისი 14, 2020

ფარშირებული წიწაკა ყველასთვის ნაცნობი და ბევრისთვის საყვარელი კერძია. რეცეპტის კლასიკურ ვერსიაში, წიწაკას ავსებენ ფარშირებული ხორცის, ბრინჯის და შემწვარი ბოსტნეულის ნარევით. გთავაზობთ ახალ ვერსიას, რათა კიდევ უფრო ნათელი გემო, მდიდარი არომატი და წვნიანი ტექსტურა მიიღოთ.

ამ რეცეპტის საიდუმლო არის, რომ დაამატოთ ფარშს ახალი პომიდორი და ბევრი მწვანილზე. ხორბალი სძენს დამატებით სინაზეს და ერთგვაროვნებას გულსართს. წიწაკა არის რბილი, სურნელოვანი უჩვეულო გემრიელი სოუსით!

ინგრედიენტები

ბულგარული წიწაკა 8 ცალი.

ძროხის ხორცი 300 გრ

ღორის ცხიმიანი ხორცი 200 გრ.

პომიდორი 3 ცალი.

წითელი წიწაკა გემოვნებით

მწვანე ხახვი 1 კონა.

ნიორი 2 კბილი.

ხორბალი 100 გ

აჯიკა 2 ს.კ.

ტომატის სოუსი 4 ს.კ.

მომზადება

კარგად გარეცხეთ ხორბალი და დაასხით მდუღარე წყალი. ნახევარი საათის შემდეგ გადაწურეთ. წიწაკა გაასუფთავეთ თესლებისგან და გარეცხეთ.

შეურიეთ ორივე სახეობის ხორცის ფარში, დაამატეთ წვრილად დაჭრილი პომიდორი, ქინძი, მწვანე ხახვი, ისევე როგორც ყველა სანელებელი და ხორბალი, მარილი, კარგად აურიეთ. გატენეთ წიწაკა მიღებული მასით. ფარში მჭიდროდ მოათავსეთ წიწაკის ღრმულში.

შეურიეთ არაჟანი, ტომატის სოუსი, თხევადი აჯიკა და დაასხით წიწაკას ეს ნაზავი. საჭიროების შემთხვევაში, მარილი. მოათავსეთ ქვაბი ღუმელზე, ადუღების შემდეგ შეამცირეთ ტემპერატურა და ადუღეთ წიწაკა სახურავის ქვეშ 35–40 წუთის განმავლობაში.

გემრიელად მიირთვით! გაგვიზიარეთ თქვენი შთაბეჭდილებები, გვითხარით, თუ როგორ ამზადებთ ფარშირებულ წიწაკას?

0
FacebookEmail
previous post
უკვე ვიცი, რომ განსხვავება მხოლოდ ფერში არ არის. ამ სასარგებლო თვისებების გამო შემიყვარდა მისი “სამოთხის არომატი”.
next post
თუ თქვენი ურთიერთობა ღუმელთან არ გამოდის, გირჩევთ, რომ აირჩიოთ ცხობის ასეთი გეგმა. ფერადი დესერტების სხვადასხვა ვარიანტი, რომლისთვისაც სეზონური ჩაარჩო არ არსებობს!

Related Articles

გემოს და არომატის ფეიერვერკი, რომელსაც სიტყვებით ვერ გადმოსცემ....

ივნისი 22, 2022

გურმანები ამატებენ სანელებლებს, ლიქიორებს და მარილსაც კი. მაგრამ...

ივნისი 22, 2022

მაღაზიაში ნაყიდი ნაყინის ჯანსაღი ალტერნატივაა.

ივნისი 22, 2022

მდიდარი ნაღებისებრი გემო მაშინვე გაბრუნებს ბავშვობაში, როცა ნაყინი...

ივნისი 20, 2022

ცოტა ხნის წინ გამყიდველმა საბოლოოდ გაამხილა საიდუმლო. ახლა...

ივნისი 20, 2022

გვერდს ვერ აუვლი! უნივერსალური რეცეპტია ნატურალური ჟელეს მოსამზადებლად!

ივნისი 10, 2022

მარწყვის გამხმარი ყუნწები უფრო ღირებულია ვიდრე თავად კენკრა:...

ივნისი 4, 2022

მას შემდეგ რაც ამ კერძით ვახშმობას დავიწყებ, ვიცი...

მაისი 29, 2022

თუ თქვენც ისევე გიყვართ მარწყვი, როგორც მე, აუცილებლად...

მაისი 29, 2022

ამ დესერტმა მსოფლიო პოპულარობა მოიპოვა. უფრო უკეთესია, ვიდრე...

მაისი 27, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ტკბილზე მოთხოვნილება ისე გამიქრა, აღარც კი მახსენდება და ვერც კი ვიგრძენი წონაში ისე დავიკელი.

  • 2

    დადასტურდა, რომ სოკოს ძალიან ეშინია ამ ეთერზეთების.

  • 3

    ცხიმის წვა მეხუთე დღიდან იწყება. აუცილებელია საუზმეზე მიირთვათ მხოლოდ ნახევარი…

  • 4

    გაწურეთ ლიმონი, დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი და არასდროს დამივიწყებთ!

  • 5

    ტუტოვანი საკვების ტოპ-ათეული, რომელიც ხელს უშლის სიმსუქნეს, ინსულტს და კიბოს!

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC