შეგიძლიათ ექსპერიმენტი ჩაატაროთ და დაამატოთ კიდევ ერთი ჯემი. მთავარი ის არის, რომ იყოს მომჟავო, რომელიც, ტკბილ ცომთან ერთად, ქმნის ამ უნიკალურ გემოს ერთი შეხედვით, მარტივ, დესერტად!
ინგრედიენტები
ხორბლის ფქვილი 1.5 ჭიქა
შაქარი 0,5 ჭიქა
არაჟანი .3 ს.კ.
კვერცხი 1 ც.
გამაფხვიერებელი 1 ჩ.კ
კარაქი 150 გრ
მოცხარის ჯემი 1 ს.კ.
მომზადება
დაჭერით კარაქი. შეურიეთ ყველაფერი ჯემის გარდა და მოზილეთ რბილი ცომი. მოათავსეთ მაცივარში ნახევარი საათის განმავლობაში.
ცომის ნახევარი ჩადეთ ფორმაში, გადაანაწილეთ ჯემი. დარჩენილი ცომი გაყინეთ და გახეხეთ. მოაყარეთ ჯემს ზემოდან.
გამოაცხეთ დაახლოებით ნახევარი საათის განმავლობაში 180 გრადუსზე.
გააციეთ, მოაყარეთ შაქრის პუდრა და მიირთვით ცხელ შოკოლადთან, ჩაისთან, ყავასთან ან წვენთან ერთად. ისიამოვნეთ გემრიელი დესერტით და გაუზიარეთ მისი რეცეპტი თქვენს მეგობრებს!