ტორტი “სნიკერსი”-ჩემი პატარა სისუსტე.

by ekaterine

ტორტს “სნიკერსს” ამზადებენ დიასახლისები მსოფლიოს თითქმის ყველა ქვეყანაში. დესერტი წარმოუდგენლად სწრაფად მზადდება. ძირითადი ინგრედიენტები უცვლელია – არაქისი, შოკოლადი და კარამელი.

თუ მზად ხართ გაიხსენოთ თქვენი პატარა ბავშვობის ოცნება, გააკეთეთ ეს შესანიშნავი ნამცხვარი!

ტორტი “სნიკერსი”

ინგრედიენტები

კვერცხის თეთრი 4 ცალი

შაქარი 500 გრ.

შედედებული რძე 400 გრ

კარაქი 250 გრ

არაქისი 200 გ

კვერცხი 4 ც

არაჟანი 1 ჭიქა

ხორბლის ფქვილი 1.5 ჭიქა

კაკაოს ფხვნილი 0.5 ჭიქა

გამაფხვიერებელი 1 ჩ.კ.

მომზადება

მოამზადეთ ბეზე. ათქვიფეთ კვერცხის ცილები თეთრი ქაფის მიღებამდე. თქვეფის დროს თანდათანობით დაამატეთ 250 გრ შაქარი. გამოაცხვეთ ბეზე 26 სანტიმეტრი დიამეტრის ფორმაში 30 წუთის განმავლობაში  170 გრადუსზე. ამავე დროს, ღუმელი გახსენით ოდნავ.

მოამზადეთ კრემი. ათქვიფეთ  მოხარშული შედედებული რძე და 150 გრ ოთახის ტემპერატურის კარაქი.

ათქვიფეთ 100 გრ დარბილებული კარაქი და 1 ჭიქა შაქარი.  კვლავ გააგრძელებთ თქვეფა, დაუმატეთ კვერცხი, შემდეგ – არაჟანი. ცალკე თასში აურიეთ ყველა მშრალი ინგრედიენტი: ფქვილი, მარილი, გამაფხვიერებელი და კაკაოს ფხვნილი. ჩაყარეთ მშრალი ინგრედიენტები სველ ნარევში და აურიეთ. გააცხელეთ ღუმელი 160 გრადუსამდე. საცხობ ფორმას წაუსვით კარაქი და მესამედი შეავსეთ ცომით. აცხვეთ 30-40 წუთის განმავლობაში.

გააციეთ ბისკვიტი და გაჭერით ორად. ბისკვიტის ერთ ნაწილზე გადაანაწილეთ ნახევარი კრემი, სქლად მოაყარეთ დაჭრილი მოხალული არაქისი. დააფარეთ ბეზე, დაასხით მეორე ნაწილი კრემი და მოაყარეთ თხილი. თავზე დაადეთ ბისკვიტი, ოდნავ დააჭირეთ ქვევით. ტორტს შოკოლადის მინანქარი დაასხით და დანარჩენი არაქისი მოაყარეთ.

გაუზიარეთ მეგობრებს, რომ მისცეთ საშუალება ისწავლონ ეს რეცეპტი!

Related Articles