არომატული და ხრაშუნა ჭარხალი ბერძნულად.

by ekaterine

ბერძნული სამზარეულოს ტრადიციული კერძია. ეს არის ჭარხლისა და ნივრის სალათი. მზა ჭარხალი დიდხანს ინახება ქილაში. ასე რომ, ის შეიძლება გამოყენებულ იქნას სალათებში ისე, რომ არ მოგიხდეთ ყოველ ჯერზე მისი მოხარშვა.

ჭარხალი დამარინადებული ზეითუნის ზეთში და ძმარში რამდენიმე დღეში მზადაა. თუ მოგწონთ უფრო პიკანტური გემო, დაამატეთ სანელებლები, ცოტა წიწაკა და არომატული მცენარეები გემოს უფრო საინტერესოს გახდის. ასეთი მარინადი შეიძლება გამოყენებულ იქნას სალათაზე მოსასხმელად. მოდითმოვამზადოთ ჯანსაღი ბერძნული კერძი.

ინგრედიენტები

ჭარხალი 2-3 ცალი

ნიორი 2 კბილი.

ზეითუნის ზეთი 3 ს.კ.

ღვინის ძმარი 50 მლ

მარილი 1 ჩ.კ.

მომზადება

ჭარხალი კარგად გარეცხეთ. თუ სასურველია, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ფოთლებიც. ადუღეთ მოხარშვამდე: ფოთლები დაახლოებით 10 წუთი, ხოლო ჭარხალი – 45-60 წუთი. კანი გააცალეთ, როდესაც ჭარხალი გაცივდება.

ჭარხალი დავჭრათ 1 სმ სისქის ნაჭრებად. მჭიდროდ გადაიტანეთ სუფთა, მშრალ ქილაში, მოაყარეთ მარილი და დაჭრილი ნიორი. დატოვეთ ქილა პირამდე თავისუფალი 1-2 სმ.

ჩაყარეთ მარილი ჭიქა წყალში და შეავსეთ ქილის ორი მესამედი. დაამატეთ ძმარი და ზეითუნის ზეთი. თუ სივრცე დარჩა, შეავსეთ იგი ჭარხლით.

მჭიდროთ დაახურეთ თავსახური და სეინახეთ მაცივარში. 2-3 დღის შემდეგ მზად იქნება.

ჭარხლის კერძი შეიძლება შეინახოს მაცივარში რამდენიმე თვის განმავლობაში. მაგრამ, სავარაუდოდ, ის ასე დიდხანს არ დარჩება იქ. სანამ მიირთმევთ, ჭარხალს ცოტა ხახვი დაუმატეთ. ასე კიდევ უფრო გემრიელი გახდება. თქვენ როგორ ამჟავებთ ჭარხალს? გაგვიზიარეთ კომენტარებში და გაუზიარეთ მეგობრებს, რომ მათაც სცადონ.

 

Related Articles