იშვიათი გემოს პოლონური დესერტი ჰალვის მოყვარულთათვის.

by ekaterine

შესანიშნავი რეცეპტი ჰალვის მოყვარულთათვის. თუ ახლო მომავალში აპირებთ თქვენს ნათესავებს ნამცხვრით გაუმასპინძლდეთ, ყურადღება მიაქციეთ მას.

პოლონური “ჰალვის ტორტი” მომზადება რთული არ არის, მაგრამ ნამდვილად მდიდრული გამოდის! კრემის წყალობით, რომლის ძირითადი ინგრედიენტი ჰალვაა, დესერტის გემო არაჩვეულებრივი და მდიდარია. შესანიშნავი კომბინაცია კაკაოსა და ვანილიანი რძის კრემის სინაზესთან.

გემოვნების გასაუმჯობესებლად და ნამცხვრის სიტკბოს შესამცირებლად, ზოგიერთ საკონდიტრო ნაწარმს კონდიტერები ნატურალური კენკრის პიურეებით რთავენ, მაგალითად მაყვლის, ალუბლის, სმაროდინისგან.

ინგრედიენტები

კვერცხი 5 ცალი

შაქარი .0,5 ჭიქა

ხორბლის ფქვილი 180 გრ

კაკაოს ფხვნილი 3 ს.კ.

გამაფხვიერებელი 1 ჩ.კ

მარილი 1მწიკვი

ჰალვა 400 გ

ვანილის პუდინგი 2 ცალი

რძე 700 მლ

კარაქი 250 გ

მომზადება

ბისკვიტის მოსამზადებლად თასში აურიეთ გაცრილი ფქვილი, გამაფხვიერებელი და კაკაოს ფხვნილი. ცილა და გული ერთმანეთისგან გამოყავით. ათქვიფეთ ცილები მარილით, სანამ მტკიცე ქაფი არ გახდება. ჩაყარეთ შაქარი პორციებად, დაუმატეთ გულები თითო-თითოდ. გააგრძელეთ თქვეფა, დაამატეთ მშრალი ნარევი ნაწილებად.

მიღებული ცომი დაასხით პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე ზომით დაახლოებით 20 x 30 სმ.  გამოაცხვეთ 170 გრადუს ტემპერატურაზე დაახლოებით 40 წუთის განმავლობაში.

კრემი. მოამზადეთ რძის პუდინგი პაკეტზე მითითებული ინსტრუქციის მიხედვით. გააგრილეთ, დაამატეთ ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი. გახეხეთ 300 გრ ჰალვა და დაამატეთ კრემს. აურიეთ.

გაჭერით ბისკვიტი სიბრტყეზე 3 ფენად. თითოეულს წაუსვით კრემი, ზემოდან დაასხით კრემი და მოაყარეთ დარჩენილი დაქუცმაცებული ჰალვა.

ტორტი კიდევ უფრო გემრიელი გახდება, თუ მას დააყოვნებთ მაცივარში რამდენიმე საათის განმავლობაში. სურვილისამებრ მოაყარეთ კაკაოს ფხვნილი ან გახეხილი მუქი შოკოლადი. გისურვებთ სასიამოვნო წვეულებას!

Related Articles