• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

წარმოუდგენლად ნაზი, ზომიერად ტკბილი და სურნელოვანი ბისკვიტის დესერტი “მილკა”.

by ekaterine ივნისი 3, 2020
ივნისი 3, 2020

ტორტი “მილკა”

 

ინგრედიენტები

კვერცხი 4 ცალი

შაქარი 9 ს.კ.

შაქრის ფხვნილი 100 გრ

ხორბლის ფქვილი 4 ს.კ.

გამაფხვიერებელი 1 ჩ / კ

კაკაოს ფხვნილი 3 ს.კ.

წყალი 4 ჩ / კ

რძე 715 მლ

სახამებელი 70 გ

კარაქი 270 გ

რძიანი შოკოლადი 140 გ

თეთრი შოკოლადი 70 გ

მომზადება

პირველი, გააკეთეთ ბისკვიტი. ათქვიფეთ კვერცხი 4 ს.კ. შაქართან ერთად ქაფის მიღებამდე.  ცალკე აურიეთ ფქვილში კაკაო და გამაფხვიერებელი. შემდეგ დაამატეთ ცხელი წყალი ნარევს, კვლავ აურიეთ ყველაფერი. ორივე ნარევი ერთად ათქვიფეთ.

აიღეთ ორი ერთი ზომის მრგვალი ფორმა, გაშალეთ ფსკერზე ქაღალდე, წაუსვით ცხიმი და თანაბრად ჩაასხით მასა.

თითოეული ნამცხვრის დიამეტრი უნდა იყოს დაახლოებით 20 სმ. გამოაცხვეთ თითოეული 15 წუთის განმავლობაში წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუს ტემპერატურაზე. შემდეგ გამოიღეთ ნამცხვრები, დატოვეთ ფორმებში 10 წუთის განმავლობაში.

შემდეგ, ფრთხილად ამოიღეთ ნამცხვრები ფორმებიდან, მოხსენით პერგამენტი და დატოვეთ მთლიანად გასაგრილებლად. ამასობაში მოამზადეთ კრემი.

შეურიეთ 100 მლ რძეს 2.5 ს.კ. შაქარი და სახამებელი. დარჩენილი რძე შედგით ცეცხლზე, ჩაყარეთ თეთრი შოკოლადის კუბიკები, გააცხელეთ ნარევი ღუმელზე, დროდადრო აურიეთ.

შემდეგ, შეამცირეთ ცეცხლი, დაასხით რძე და სახამებლის ნარევი. ადუღეთ და  აურიეთ, სანამ მასა არ გასქელდება. როდესაც ის პუდინგის სისქეს მიაღწევს, გადმოიღეთ ნარევი ქურიდან და გააციეთ.

იმავდროულად, მიქსერით ათქვიფეთ 170 გრ ოთახის ტემპერატურის კარაქი შაქრის ფხვნილთან ერთად. პროცესში, თანდათანობით დაამატეთ მათ მოხარშული პუდინგი. აურიეთ სანამ ერთგვაროვანი მასა ჩამოყალიბდება.

ახლა მოდით გავაკეთოთ მინანქარი. ლითონის კონტეინერში შეურიეთ რძიანი შოკოლადი 3 ს.კ. რძე, 2.5 ს.კ. შაქარი და 100 გრ კარაქი. თასი მოათავსეთ წყლის აბაზანაზე. ურიეთ, სანამ შოკოლადი არ გადნება. შემდეგ გააციეთ ნარევი, დატოვეთ იგი თხევადი. ახლა ყველაფერი მზად არის ნამცხვრის ასაწყობად.

ერთ ნამცხვრის ფირფიტას წაუსვით კრემის ნახევარი და გაციეთ მაცივარში. კრემი ოდნავ უნდა გამკვრივდეს. შემდეგ დაასხით ნახევარი შოკოლადის მასა.

დაადეთ მეორე ფენა, დაასხით დარჩენილი კრემი და შოკოლადის მასა. გააციეთ 3 საათის განმავლობაში მაცივარში.

ნამცხვარი სასურველია ფორმიდან გადმოიღოთ დაჭრის წინ, ასე უფრო შეინარჩუნებს ფორმას.

 

0
FacebookEmail
previous post
გამოიყურება სადღესასწაულოდ და ისეთი გემრიელია, პირში დნება.
next post
იშვიათი გემოს პოლონური დესერტი ჰალვის მოყვარულთათვის.

Related Articles

პირველ ქილას მეორე დღესვე ვხსნი, რადგან მოთმენის უნარი...

ივლისი 5, 2022

ეს სოუსი უბრალო საჭმელსაც კი კულინარიულ შედევრად გადააქცევს!

ივლისი 5, 2022

გემოს და არომატის ფეიერვერკი, რომელსაც სიტყვებით ვერ გადმოსცემ....

ივნისი 22, 2022

გურმანები ამატებენ სანელებლებს, ლიქიორებს და მარილსაც კი. მაგრამ...

ივნისი 22, 2022

მაღაზიაში ნაყიდი ნაყინის ჯანსაღი ალტერნატივაა.

ივნისი 22, 2022

მდიდარი ნაღებისებრი გემო მაშინვე გაბრუნებს ბავშვობაში, როცა ნაყინი...

ივნისი 20, 2022

ცოტა ხნის წინ გამყიდველმა საბოლოოდ გაამხილა საიდუმლო. ახლა...

ივნისი 20, 2022

გვერდს ვერ აუვლი! უნივერსალური რეცეპტია ნატურალური ჟელეს მოსამზადებლად!

ივნისი 10, 2022

მარწყვის გამხმარი ყუნწები უფრო ღირებულია ვიდრე თავად კენკრა:...

ივნისი 4, 2022

მას შემდეგ რაც ამ კერძით ვახშმობას დავიწყებ, ვიცი...

მაისი 29, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    რომელი გოგო იქნება უფრო ლამაზი, როცა შემოტრიალდება? გააკეთე არჩევანი და გაიგე სრული სიმართლე შენს შესახებ.

  • 2

    სასწაული დიეტა აღმოვაჩინე დღეს, სულ რაღაც 14 დღე და მინუს 7 კილოგრამი

  • 3

    პირველ ქილას მეორე დღესვე ვხსნი, რადგან მოთმენის უნარი არ მაქვს 😂

  • 4

    ჰაეროვანი მოხარშული ცომის რეცეპტი, რომელზეც ჩემი ქმარი გიჟდება. რეცეპტი, რომელიც თაობიდან თაობას გადაეცა.

  • 5

    ეს სოუსი უბრალო საჭმელსაც კი კულინარიულ შედევრად გადააქცევს!

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC