წარმოუდგენლად ნაზი, ზომიერად ტკბილი და სურნელოვანი ბისკვიტის დესერტი “მილკა”.

by ekaterine

ტორტი “მილკა”

 

ინგრედიენტები

კვერცხი 4 ცალი

შაქარი 9 ს.კ.

შაქრის ფხვნილი 100 გრ

ხორბლის ფქვილი 4 ს.კ.

გამაფხვიერებელი 1 ჩ / კ

კაკაოს ფხვნილი 3 ს.კ.

წყალი 4 ჩ / კ

რძე 715 მლ

სახამებელი 70 გ

კარაქი 270 გ

რძიანი შოკოლადი 140 გ

თეთრი შოკოლადი 70 გ

მომზადება

პირველი, გააკეთეთ ბისკვიტი. ათქვიფეთ კვერცხი 4 ს.კ. შაქართან ერთად ქაფის მიღებამდე.  ცალკე აურიეთ ფქვილში კაკაო და გამაფხვიერებელი. შემდეგ დაამატეთ ცხელი წყალი ნარევს, კვლავ აურიეთ ყველაფერი. ორივე ნარევი ერთად ათქვიფეთ.

აიღეთ ორი ერთი ზომის მრგვალი ფორმა, გაშალეთ ფსკერზე ქაღალდე, წაუსვით ცხიმი და თანაბრად ჩაასხით მასა.

თითოეული ნამცხვრის დიამეტრი უნდა იყოს დაახლოებით 20 სმ. გამოაცხვეთ თითოეული 15 წუთის განმავლობაში წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუს ტემპერატურაზე. შემდეგ გამოიღეთ ნამცხვრები, დატოვეთ ფორმებში 10 წუთის განმავლობაში.

შემდეგ, ფრთხილად ამოიღეთ ნამცხვრები ფორმებიდან, მოხსენით პერგამენტი და დატოვეთ მთლიანად გასაგრილებლად. ამასობაში მოამზადეთ კრემი.

შეურიეთ 100 მლ რძეს 2.5 ს.კ. შაქარი და სახამებელი. დარჩენილი რძე შედგით ცეცხლზე, ჩაყარეთ თეთრი შოკოლადის კუბიკები, გააცხელეთ ნარევი ღუმელზე, დროდადრო აურიეთ.

შემდეგ, შეამცირეთ ცეცხლი, დაასხით რძე და სახამებლის ნარევი. ადუღეთ და  აურიეთ, სანამ მასა არ გასქელდება. როდესაც ის პუდინგის სისქეს მიაღწევს, გადმოიღეთ ნარევი ქურიდან და გააციეთ.

იმავდროულად, მიქსერით ათქვიფეთ 170 გრ ოთახის ტემპერატურის კარაქი შაქრის ფხვნილთან ერთად. პროცესში, თანდათანობით დაამატეთ მათ მოხარშული პუდინგი. აურიეთ სანამ ერთგვაროვანი მასა ჩამოყალიბდება.

ახლა მოდით გავაკეთოთ მინანქარი. ლითონის კონტეინერში შეურიეთ რძიანი შოკოლადი 3 ს.კ. რძე, 2.5 ს.კ. შაქარი და 100 გრ კარაქი. თასი მოათავსეთ წყლის აბაზანაზე. ურიეთ, სანამ შოკოლადი არ გადნება. შემდეგ გააციეთ ნარევი, დატოვეთ იგი თხევადი. ახლა ყველაფერი მზად არის ნამცხვრის ასაწყობად.

ერთ ნამცხვრის ფირფიტას წაუსვით კრემის ნახევარი და გაციეთ მაცივარში. კრემი ოდნავ უნდა გამკვრივდეს. შემდეგ დაასხით ნახევარი შოკოლადის მასა.

დაადეთ მეორე ფენა, დაასხით დარჩენილი კრემი და შოკოლადის მასა. გააციეთ 3 საათის განმავლობაში მაცივარში.

ნამცხვარი სასურველია ფორმიდან გადმოიღოთ დაჭრის წინ, ასე უფრო შეინარჩუნებს ფორმას.

 

Related Articles