შოკოლადის ჩიზქეიქი
გემრიელი დესერტის მარტივი რეცეპტი, რომელსაც კულინარიული ხელოვნების დამწყებნიც კი გაუმკლავდებიან.
შოკოლადის ჩიზქეიქის მთავარი უპირატესობა ისაა, რომ მას გამოცხობა არ ჭირდება. ბისკვიტი მზადდება კაკაოს პეჩენიებისგან, თავად დესერტი კი მაცივარში იყინება. ნაზი კარაქის კრემი უბრალოდ დნება თქვენს პირში, მერწმუნეთ არ დააპირებთ გაჩერებას ერთ ნაჭერზე.
ინგრედიენტები
ნამცხვარი კაკაოს 300 გრ
კარაქი 100 გ
ნაღების ყველი 400 გ
შაქრის პუდრა 150 გ
რძიანი შოკოლადი 400 გრ
ნაღები 200 მლ
მომზადება
დაფქვით პეჩენია, აურიეთ გამდნარი კარაქი, ნამცხვრის ფორმაში მოათავსეთ ეს მასა და დატკეპნეთ. გააციეთ ნახევარი საათით მაცივარში.
გაადნეთ 250 გრ შოკოლადი. ათქვიფეთ ყველი, შემდეგ დაამატეთ შაქრის პუდრა და შოკოლადი. ცალკე ათქვიფეთ 100 მლ ნაღები და დაამატეთ კრემში. მოათავსეთ კრემი ფორმაში და თანაბრად გადაანაწილეთ.
დარჩენილ შოკოლადს დაამატეთ 100 მლ ნაღები.
მოასხით დესერტს მინანქარი და 4 საათით შედგით ისევ მაცივარში. სანამ მიირთმევთ მოაყარეთ კაკაო ან გახეხილი შოკოლადი.
შოკოლადის ჩიზქეიქი შესანიშნავია თქვენი ოჯახის დღესასწაულისთვის და ჩაანაცვლებს მრავალფენიან მაღაზიის ნამცხვრებს. თქვენ შეგიძლიათ გააუმჯობესოთ ეს რეცეპტი, რამდენიმე ბანანის დამატებით კრემში, რომელიც კარგად ერწყმის შოკოლადის გემოს. გემრიელად მიირთვით!