სუპერთხელი, როგორც აბრეშუმი.

by ekaterine

ზოგი ამატებს გამაფხვიერებელს, ზოგი კი ვანილინს უმატებს. ზოგს მოსწონს აფუებული, ზოგს კი თხელი. უნდა ვაღიაროთ, რომ თითოეული დიასახლისი ამზადებს ბლინებს საკუთარი გზით და თითოეული ძალიან გემრიელია.

ჩვენ გეტყვით, თუ როგორ უნდა მოვამზადოთ თხელი ბლინები მხოლოდ 10 წუთში.

ინგრედიენტები

რძე 500 მლ

ხორბლის ფქვილი 280 გრ

წყალი 500 მლ

შაქარი 3-4 ს.კ.

კვერცხი 4 ც.

მზესუმზირის ზეთი 3 ს.კ.

მარილი გემოვნებით

მომზადება

ღრმა თასში ათქვიფეთ, კვერცხი, შაქარი და მცენარეული ზეთი. ჩაასხით რძე, დაამატეთ ცოტა მარილი. აურიეთ.

ახლა თანდათანობით აურიეთ ფქვილი თასში, აურიეთ შეჩერების გარეშე. როდესაც ნარევი მეტ-ნაკლებად ერთგვაროვანი გახდება, დაასხით მაგარი მდუღარე წყალი. კვლავ აურიეთ სანამ არ გახდება გლუვი.

ბლინის ტაფას ფსკერზე წაუსვით ზეთი, შემდეგ ეს არ დაგჭირდებათ. დაასხით იმდენი ცომი, რომ მთელ ზედაპირზე გაიშალოს თანაბრად, მაგრამ თხელ ფენად.

ორივე მხარეს შეაწითლეთ ბლინი და გააციეთ ცალ-ცალკე, რომ არ მიეკრას ერთმანეთს. ამ პორციით გამოვა დაახლოებით 25 ცალი.

ცომი უნდა დაასხათ ცხელ ტაფაზე და ცოტა. გულსართი უნდა იყოს მყარი, რომ ნასვრეტებიდან არ გამოვიდეს.

Related Articles