წვნიანის 5 ახალი რეცეპტი ფრიკადელკებით. აღფრთოვანებული ვარ ბერძნული ვარიანტით. უკვე დავამატე ჩემი რეცეპტების კოლექციას!

by ekaterine

როგორ მოვამზადოთ გემრიელი ფრიკადელკების წვნიანი

ინტერნეტში მთავარი კომპეტენტური წყარო წერს, რომ კლასიკური ხორცის წვნიანი მზადდება ბულიონის, ხორცის ფრიკადელკებისა და ბოსტნეულის საფუძველზე. უკვე სიმღერაა, არა? და საუკეთესო ნაწილი ის არის, რომ თქვენ შეგიძლიათ ჩართოთ ფანტაზია ისე, როგორც გსურთ. შეცვალეთ კომპონენტები და გაოცდებით ახალი გემოვნებით!

დაზოგეთ დრო, წინასწარ მოამზადეთ ფრიკადელკები და გაყინეთ.

ხორცის წვნიანის რეცეპტები

ფრიკადელკების და ბრინჯის ბერძნული წვნიანი

ინგრედიენტები

500 გრ ხორცის ფარში

0.5 ჭიქა ბრინჯი

2 ხახვი

1 სტაფილო

3 კვერცხი

1 ლიმონი

1 ს.კ. ფქვილი

0.5 კონა ოხრახუში

1.5 ლ ქათმის ბულიონი ან წყალი

ზეითუნის ზეთი გემოვნებით

მარილი გემოვნებით

შავი წიწაკა გემოვნებით

მომზადება

ღრმა თასში აურიეთ ფარში, ბრინჯი, წვრილად გახეხილი 1 ცალი ხახვი, 1 კვერცხი, მარილი, პილპილი, მწვანილი, რამოდენიმე კოვზი წყალი და აურიეთ. გააკეთეთ კაკლის ზომის ფრიკადელკები.

ზეითუნის ზეთი გაათბეთ სქელძირიან ქვაბში. წვრილად დაჭერით სტაფილო და მეორე ხახვი და მოთუშეთ მასში. ჩაასხით ცხელი ბულიონი ან წყალი, ადუღების შემდეგ დაამატეთ ხორცის ფრიკადელკელები. მოამზადეთ 30 წუთის განმავლობაში.

მოამზადეთ ლიმონ-კვერცხის სოუსსი. ამისათვის, ათქვიფეთ 2 კვერცხის გული და ცილა ცალ-ცალკე. ჩაასხით ლიმნის წვენი გულებში, აურიეთ, შემდეგ დაამატეთ ცილების ნარევი. ჩაყარეთ ფქვილი პორციებად, აურიეთ ისე, რომ არ დარჩეს კოშტები.

დაამატეთ 2-3 კოვზი წვნიანის წვენი სოუსში და აურიეთ, შემდეგ ჩაასხით ქვაბში და ადუღეთ კიდევ 2 წუთის განმავლობაში.

ტომატის წვნიანი ფრიკადელკებით და ოსპით

ინგრედიენტები

2 ხახვი

1 სტაფილო

400 გრ პომიდორი საკუთარი წვენით

0.5 ჭიქა წითელი ოსპი

200 გრ ხორცის ფარში

4 ს.კ. პურის საფანელი

2 ლ ბულიონი ან წყალი

ახალი ქონდარი გემოვნებით

3 ს.კ. ზეითუნის ზეთი

0,5 ჩ.კ.შაქარი

მარილი გემოვნებით

მომზადება

ხორცის ფარშს შეურიეთ გახეხილი ხახვი და პურის საფანელი, დაამატეთ მარილი გემოვნებით.

დავჭრათ მეორე ხახვი და სტაფილო პატარა კუბებად. სქელძირიან ტაფაში მოთუშეთ ხახვი და სტაფილო გაცხელებულ ზეითუნის ზეთში.ჩაასხით წვენთან ერთად დაკონსერვებული პომიდორი, ჩაასხით ბულიონი ან წყალი.

როდესაც ადუღებას დაიწყებს, წვნიანში ჩაუშვით ხორცის ფრიკადელკები. ადუღეთ 15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ტაფაში დაამატეთ ოსპი და მოხარშეთ კიდევ 15 წუთი. დასრულებამდე 2 წუთით ადრე, წვნიანში დაამატეთ ქონდარი და შაქარი.

ყველის წვნიანი ფრიკადელკებით

 

ინგრედიენტები

2 ხახვი

2 კვერცხი

1 სტაფილო

2 დაფნის ფოთოლი

400 გრ ქათმის ფარში

500 გრ კარტოფილი

400 გრ ნაღების ყველი

1,5 ლ წყალი

მარილი გემოვნებით

შავი წიწაკა გემოვნებით

2 ს.კ. მზესუმზირის ზეთი

მწვანილი გემოვნებით

მომზადება

 

ხორცის ფარშს შეურიეთ გახეხილი ხახვი, კვერცხი, მარილი და წიწაკა. გააკეთეთ ფრიკადელკები. გაასუფთავეთ კარტოფილი, დაჭერით კუბიკებად, დაასხით წყალი და მოხარშეთ.

წვრილად დაჭერით მეორე ხახვი, გახეხეთ სტაფილო. მოთუშეთ მზესუმზირის ზეთში, შემდეგ დაამატეთ ნახევრად მოხარშულ კარტოფილს.

ჩაყარეთ ხორცის ფრიკადელკები წვნიანში და 15 წუთის შემდეგ დაამატეთ გახეხილი ნაღების ყველი. მოხარშეთ კიდევ 15 წუთის განმავლობაში, მოაყარეთ მწვანილი, გემრიელად მიირთვით.

თევზის ფრიკადელკების წვნიანი

 

 

рыбные фрикадельки для супа

ინგრედიენტები

300 გრ თეთრი თევზის ფილე

1 ხახვი

1 სტაფილო

2 კარტოფილი

1 კვერცხის გული

1,5–2 ლიტრი წყალი

ახალი მწვანილი გემოვნებით

მარილი გემოვნებით

შავი წიწაკა გემოვნებით

მომზადება

ორჯერ გაატარეთ თევზი და ხახვი ხორცის საფქვავის საშუალებით. მარილი და პილპილი მოაყარეთ ფარშს, დაამატეთ კვერცხის გული, მარილი და პილპილი გემოვნებით. გააკეთეთ ფრიკადელკები.

სტაფილო და კარტოფილი დავჭრათ კუბიკებად, ჩავუშვათ ქვაბში მდუღარე წყალში. როდესაც სტაფილო დარბილდება, თევზის ფრიკადელკები ჩაყარეთ წვნიანში. მოამზადეთ 20 წუთის განმავლობაში. დაამატეთ მარილი საჭიროების შემთხვევაში, დასრულებამდე 5 წუთით ადრე წვნიანი შეკმაზეთ დაჭრილი მწვანილით.

საბავშვო წვნიანი ფრიკადელკებით

ინგრედიენტები

350 გრ საქონლის ხორცის ან ქათმის ფარში

2 ნაჭერი თეთრი პური

100 მლ რძე

1.5 ლ ბულიონი ან წყალი

0.5 ჭიქა წვრილი ვერმიშელი

1 სტაფილო

2 ხახვი

1 ს.კ. დაჭრილი კამა

2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი

მარილი გემოვნებით

შავი წიწაკა გემოვნებით

მომზადება

დაასხით პურს რძე და დატოვეთ 5 წუთი. დაჭერით 1 ხახვი წვრილად. ღრმა თასში, შეურიეთ ფარში, ხახვი და პური. დაამატეთ გემოვნებით მარილი და პილპილი, აურიეთ. მოამზადეთ პატარა ფრიკადელკები.

კუბიკებად დაჭერით მეორე ხახვი და სტაფილო, შეწვით ზეითუნის ზეთში. ჩაასხით ბულიონი ან წყალი ქვაბში, მიიყვანეთ ადუღებამდე, დაამატეთ შემწვარი ინგრედიენტები.

როდესაც სტაფილო დარბილდება, ჩაყარეთ ხორცის ფრიკადელკები წვნიანში და 15 წუთის განმავლობაში მოხარშეთ. ჩაყარეთ ვერმიზელი, შეაგემეთ და მოხარშეთ კიდევ 7 წუთი. გაადმოდგმიდან 2 წუთით ადრე წვნიანში ჩაყარეთ დაჭრილი მწვანილი.

 

Related Articles