ამ რეცეპტმა ყველას აღტაცება გამოიწვია. ეს ის შეთხვევაა, როცა საკუთარ ღუმელს გამოხსნი და ფაფუკ ღრუბელს აღმოაჩენ.

by ekaterine

კექსი ხილით

ინგრედიენტები

კვერცხი 5 ცალი.

ხორბლის ფქვილი 350 გრ.

შაქარი 250 გრ.

ლიმონის მჟავა. 0.5 კოვზი

ვანილინი. 10 გ

კივი .2 ცალი.

ატამი .2 ცალი

მომზადება

იმისათვის, რომ მიიღოთ მართლაც შესანიშნავი და მაღალი ბისკვიტი, თქვენ კარგად უნდა ათქვიფოთ კვერცხები შაქართან ერთად. ინგრედიენტები ოთახის ტემპერატურის საუკეთესოა. ათქვიფეთ მინიმუმ 10 წუთის განმავლობაში მაქსიმალური სიჩქარით. შემდეგ დაამატეთ ლიმონის მჟავა, ვანილინი და აურიეთ.

გაცრილი ფქვილი თანდათან შეურიეთ კვერცხის მასაში, ცომი უნდა გამოვიდეს სქელი არაჟნის სისქის.

გაფცქვენით და დაჭერით კივი და ატამი პატარა ნაჭრებად. ამის ნაცვლად, შეგიძლიათ ნებისმიერი სეზონური ხილი ან ის, რაც თქვენ გიყვართ.

აიღეთ საცხობი ფორმა, წაუსვით ზეთი, დაასხით ნახევარი ცომი. ზემოდან მოაყარეთ ნაყოფი თანაბარ ფენად და დაასხით დანარჩენი მასა. გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 30 წუთის განმავლობაში. მზა ბისკვიტი შეგიძლიათ ზემოდან მორთოთ დაფქვილი შაქრით ან ახალი ხილის ნაჭრებით.

ყველას, ვინც ამ დესერტს დააგემოვნებს, დააფასებს მის სირბილეს, არომატს და დელიკატურ შევსებას. ასეთი ცომისგან შეგიძლიათ ხილის ტორტის ბისკვიტის მომზადებაც კი – ეს ძალიან ორიგინალური გამოვა. ზოგადად, ფანტაზიით, გამოაცხვეთ გემრიელი დესერტი და გაუზიარეთ თქვენი რეცეპტები მეგობრებს!

თქვენ რა ხილს გამოიყენებდით? გაგვიზიარეთ კომენტარებში, იქნებ ჩვენც გავითვალისწინოთ!

Related Articles