ხშირად ვამზადებ ყაბაყის კერძებს, რადგან სასარგებლოც არის და დაბალკალორიულიც.

by ekaterine

ამ საოცარ საზაფხულო ბოსტნეულს დიდი სარგებელი მოაქვს და შესაფერისია მრავალფეროვანი კულინარიული შედევრებისთვის. გეტყვით, თუ როგორ უნდა მოამზადოთ გემრიელი კატლეტები ყაბაყით, რომელიც საპატიო ადგილს დაიკავებს სუფრაზე. ხელმისაწვდომი პროდუქტები და ცოტა დრო არის ყველაფერი, რაც საჭიროა ამ გემრიელი კერძის მოსამზადებლად. აუცილებლად მოამზადეთ და გაახარეთ მთელი ოჯახი.

 

ყაბაყის კატლეტები

ინგრედიენტები

7 საშუალო ყაბააყი

200-300 გრ პური

5-6 კბილი ნიორი

2 კვერცხი

მარილი და პილპილი გემოვნებით

მომზადებისთვის ზეთი

მომზადება

პირველ რიგში გაასუფთავეთ ყაბაყი კანისგან და თესლისგან.

გახეხეთ, მოაყარეთ მარილი და გააჩერეთ 10 წუთით.

დააბლენდერეთ პური, ამის გაკეთება ხელითაც შეგიძლიათ, მაგრამ წვრილად ვერ დააქუცმაცებთ, როგორც ბლენდერითაა შესაძლებელი.

გაჭყლიტეთ ნიორი. გაწურეთ ყაბაყი.

გაწურულ ყაბაყს დავამატოთ ნიორი, პილპილი, კვერცხი და მოვაყაროთ დაფქვილი პური.

აურიეთ ფარში, გააკეთეთ ხელით კატლეტები და შეწვით ბევრ ზეთში გაწითლებამდე. გემრიელად მიირთვით!

სასურველია ასეთი კატლეტი მიირთვათ არაჟნით. შეინახეთ რეცეპტი და გემრიელად გაუმასპინძლდით ახლობლებს.

Related Articles