ერთი შეხედვით ნამდვილი ატამი მეგონა, ლამაზია, მაგრამ გემო შეუდარებელი აქვს.

ნამცხვარი “ატამი”

თქვენ დაგჭირდებათ:

300 გრ ფქვილი;

2 კვერცხი;

150 გრ შაქარი;

50 გრ კარაქი;

50 არაჟანი;

0,5 ჩ.კ. სოდა;

1 ჩ.კ. ძმარი

გარგარის ჯემი გემოვნებით;

ვაშლის წვენი გემოვნებით;

წითელი საღებავი.

მომზადება:

ათქვიფეთ კვერცხი შაქართან, დაამატეთ არაჟანი და ძალიან რბილი კარაქი.

დაამატეთ ფქვილი და სოდა ძმარში გახსნილი. ცომი უნდაიყოს საკმაოდ სქელი და გეკვრებოდეთ ხელზე.

გააკეთეთ პატარა ბურთულები ცომიდან.

მოათავსეთ ბურთულები პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე და მსუბუქად დააწექით.

აცხვეთ ნამცხვრები 15 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე.

მზა ნამცხვრებიდან გაჭერით შუაზე და შეავსეთ გარგარის ჯემით ან მურაბით.

შეურიეთ ვაშლის წვენს საღებავი, შემდეგ კი თითოეულ ატამს მოასხით და მოაყარეთ შაქარი.

გემრიელად მიირთვით!

Loading...