ხაჭოს ცომი გამოდის ძალიან თხელი, მაგრამ გულსართი- პირიქით სქელი, ამიტომ დაამატეთ არაჟანი ან იოგურტი. ყველანაირი ყველი კარგია, მაგრამ სულგუნით დიდებული გამოდის.
ყველიანი ოლადები
ინგრედიენტები
ხორბლის ფქვილი 4 ს.კ.
კეფირი 150 მლ.
ხაჭო 200 გრ.
კვერცხი 2 ცალი
მარილი 0.5 ჩ.კ.
სოდა 0.5 ჩ.კ.
მყარი ყველი 150 გრ
არაჟანი 2 ს.კ.
ნიორი 2 კბილი.
კამა 1 ძირი.
მომზადება
ხაჭო აურიეთ კვერცხთან ერთად, დაუმატეთ თბილი კეფირი, სოდა, მარილი და ფქვილი. ყველაფერი კარგად აურიეთ.
გულსართისთვის: გახეხეთ ყველი წვრილ სახეხზე. სიბლანტისათვის დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ნიორი და კამა, რამდენიმე კოვზი არაჟანი და კარგად აურიეთ.
გააცხელეთ ტაფა, ჩაასხით ზეთი და დაიწყეთ ოლადების ცხობა. სუფრის კოვზით დაასხით ცომი ტაფაზე, ოლადებს შორის გაითვალისწინეთ დაშორება, რადგან ცხობის დროს მოცულობაში იზრდება, ცომს დაადეთ კოვზით გულსართი და ზემოდან დაასხით თხელ ფენად ცომი. შეწვით ორივე მხრიდან.
გემრიელი, ბრწყინვალე, მადისაღმძვრელი… ოლადები მართლაც საოცარი აღმოჩნდება. უნდა აღიაროთ, რომ იდეა ორიგინალურია და იმსახურებს გაზიარებას!