ამ დესერტებთან ერთად დიეტა ნამდვილი დღესასწაულია. თითქმის ყოველდღე მივირთმევ და წონაში მაინც ვიკლებ!

by ekaterine

ხაჭო არის სრულყოფილი და ჯანსაღი დიეტის შეუცვლელი კომპონენტი. ის მდიდარია ვიტამინებით, მინერალებითა და ამინომჟავებით, რაც მისი მაღალი საკვები ღირებულებაა. ხაჭოს შემადგენლობაში შემავალ კაზეინს შეუძლია შეცვალოს ცხოველური წარმოშობის ცილები, უფრო მეტიც, ის უფრო მეტად საჭმლის მომნელებელია. კალციუმი და ფოსფორი, ძვლის ქსოვილის გაძლიერების გარდა, ორგანიზმს ასევე ეხმარება ცხიმის მეტაბოლიზაციაში.

დიეტოლოგი ურჩევს ყველას, ვინც ზრუნავს ჯანმრთელობაზე და უფრთხილდება წონას, ჭამონ ეს ჯანსაღი მჟავე რძის პროდუქტი. უამრავი რეცეპტი არსებობს ხაჭოს გამოყენებით. მაგრამ დღეს ჩვენ ყურადღებას გავამახვილებთ გემრიელ და დაბალკალორიულ გამომცხვარ დესერტებზე: ისინი მზადდება შაქრის და ფქვილის გარეშე.

ხაჭოს ფიტნეს დესერტები

ხაჭო-ბანანის ნამცხვარი

ინგრედიენტები:

400 გრ უცხიმო ხაჭო

2 კვერცხი

4 ბანანი

2 ჩ.კ. დარიჩინი

მომზადება

მოათავსეთ გაფცქვნილი და დაჭრილი ბანანი ბლენდერის თასში, ათქვიფეთ.

კვერცხები დაუმატეთ ბანანს, შემდეგ – ხაჭო და დარიჩინი. ათქვიფეთ კარგად.

მიღებული მასა ჩაასხით საცხობ ფორმაში (საუკეთესოა სილიკონის) და შედგით ღუმელში 35 წუთის განმავლობაში. აცხვეთ 180 გრადუსზე.

მიირთვით თაფლით ან ჯემით. სურვილისამებრ, დაამატეთ კენკრა, ხილი, ხმელი ხილი ან კაკალი.

 ხაჭოს და შვრიის დესერტი

ინგრედიენტები:

200 გრ უცხიმო ხაჭო

1 პატარა კვერცხი

60 გრ შვრია

სტევია გემოვნებით

მომზადება

დაასხით ფანტელებს ცხელი წყალი, დააფარეთ და დატოვეთ 20-30 წუთი.

ბლენდერში შეურიეთ ხაჭო კვერცხს და სტევიას, დაამატეთ აფუებული შვრიის ფაფა. ყველაფერი დააბლენდერეთ კარგად.

მიღებული მასა მოათავსეთ ფორმაში და გამოაცხვეთ 25-30 წუთის განმავლობაში, 180 გრადუსზე ტემპერატურაზე.

ეს არის შესანიშნავი ფიტნეს ნამცხვარი საუზმეზე.

ხაჭო თაფლის გამომცხვარი დესერტი

ინგრედიენტები

300 გრ 9%-ინი ხაჭო

2 ს.კ. თაფლი

2 ს.კ. მანანის ბურღული

2 ს.კ. არაჟანი

1 კვერცხი

სოდა დანის წვერით

მშრალი საფუარი დანის წვერით

მომზადება

შეურიეთ არაჟანი, კვერცხის გული და თაფლი ბლენდერში. შემდეგ დაამატეთ მანანი, სოდა და საფუარი. ათქვიფეთ ყველაფერი სანამ არ გახდება გლუვი და დატოვეთ ნახევარი საათის განმავლობაში ოთახის ტემპერატურაზე.

ათქვიფთეთ ცილა თეთრი ქაფის მიღებამდე და დაამატეთ მთავარ მასას, ნაზად აურიეთ კოვზით.

დაასხით მასა ფორმაში და გამოაცხვეთ 200 გრადუსზე.

მიირთვით არაჟნით, იოგურტით ან ჯემით.

ხაჭო-კენკრის გამომცხვარი დესერტი

ინგრედიენტები:

300 გრ ხაჭო

70 გ მანანი

1 კვერცხი

350-400 გრ ახალი ან გაყინული კენკრა

1/2 ჩ.კ. სოდა

მომზადება:

ათქვიფეთ კვერცხი სოდასთან ერთად, დაამატეთ 2 სუფრის კოვზი მანანი და ხაჭო. ათქვიფეთ კარგად.
საცხობი ფირფიტის ფსკერზე მოაყარეთ ცოტაოდენი მანანი, რათა გამოცხობის დროს ნამცხვარი არ გამაგრდეს.
მიღებული მასა მოათავსეთ ფორმაში, ზემოდან მოაყარეთ ცოტა მანანის ნაშთები და შედგით ღუმელში 20-30 წუთის განმავლობაში.

ხაჭოს დესერტი ქიშმიშით და გარგრის ჩირით

ინგრედიენტები:

500 გრ უცხიმო ხაჭო

3 კვერცხი

5 ს.კ. მანანი

1 ს.კ. გამაფხვიერებელი

25 გრ ქიშმიში

25 გრ ხმელი გარგარი

სტევია გემოვნებით

მარილი დანის წვერით.

მომზადება:

ჩაყარეთ ქიშმიში და გამხმარი გარგარი მდუღარე წყალში და დატოვეთ 10 წუთი. შემდეგ გადაწურეთ წყალი, გარგარი დაჭერით პატარა ნაჭრებად.

ათქვიფეთ 3 კვერცხის გული სტევიასთან ერთად, დაამატეთ გამაფხვიერებელი და მანანი. შეურიეთ ყველაფერს ხაჭო.

ათქვიფეთ ცილები ცალკე მარილით. ნაზად შეურიეთ ხაჭოს მასას. დაამატეთ ქიშმიში და გამხმარი გარგარი.

დაასხით მზა მასა პერგამენტით დაფარულ ცეცხლგამძლე ფორმაში. დააყენეთ ღუმელი 180 გრადუსზე და აცხვეთ 40-45 წუთის განმავლობაში, სანამ ოქროსფერს არ მიიღებს.

მიირთვით  თბილი დესერტი ნატურალური იოგურტით.

ხაჭოს დესერტი ვაშლით და ყაყაჩოს თესლით

ინგრედიენტები:

70–80 გრ ხაჭო

1 კვერცხი

1-2 სკ. თაფლი

1 საშუალო ვაშლი

1 ს.კ. ყაყაჩო

მომზადება:

ათქვიფეთ ხაჭო კვერცხთან ერთად კარგად.
ხაჭოს მასას დაამატეთ თაფლი, ყაყაჩოს თესლი და წვრილად დაჭრილი ვაშლი.
გამოაცხვეთ ღუმელში 15-20 წუთის განმავლობაში 200 ° C ტემპერატურაზე ან მოხარშეთ ორრთქლის ქვაბში 20-25 წუთის განმავლობაში.
ძალიან მოსახერხებელი და სწრაფი რეცეპტია!

ხაჭოს დესერტი მსხლით

ინგრედიენტები:

800 გრ ხაჭო

2 მსხალი

3 კვერცხი

7–8 ს.კ. შვრია

სტევია გემოვნებით

150 მლ რძე

მომზადება:

შეურიეთ ხაჭო, კვერცხი და სტევია. დაამატეთ შვრია, დაასხით რძე და აურიეთ.

მიღებული მასის ნახევარი განათავსეთ ცხიმწასმულ საცხობ ფირფიტაზე. ზედ დაალაგეთა – გათლილი და დაჭრილი მსხალი. შემდეგ – ხაჭოს მასის დარჩენილი ნაწილი.

მოათავსეთ ღუმელში და გამოაცხვეთ 50 წუთის განმავლობაში 180–185 გრადუსზე ტემპერატურაზე.

მსხალი აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას. და შვრიასთან ერთად მანანის გამოყენება კალორიებს ამცირებს 98 კკალზე 100 გრ.

მაშინაც კი, როდესაც დიეტაზე ხართ, ნუ აუკრძალავთ თავს დესერტებს. ჩვენს საიტზე შეგიძლიათ იხილოთ დიეტური ნამცხვრების რეცეპტები. ასევე სხვა გემრიელი და ჯანსაღი ტკბილეული. გადაწყვიტეთ რომელიმე თქვენს საყვარელ მეგობრებთან ერთად დიეტის დაცვა? გაუგზავნეთ მას ბმული ამის შესახებ!

Related Articles