გახეხილი ნამცხვარი, რომელიც ყოველთვის გამომდის. მისი ღვთაებრივი სურნელი თავბრუსდამხვევია!

by ekaterine

გახეხილი ნამცხვარი

ამ უჩვეულო ნამცხვრის გემო იმდენად კარგი და სასიამოვნოა, რომ მალავს მის ყველა ინგრედიენტის სიმარტივეს. ეს დელიკატესი იდეალური ხსნაა დატვირთული დიასახლისისთვის.

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 2.5 ჭიქა

მარგარინი 200 გრ

კვერცხი 1 ცალი

გამაფხვიერებელი 1 ჩ.კ

შაქარი. 0,5 ჩ.ჭ.

მაიონეზი 2 სტ.კ.

ლიმონის წვენი 1 ს.კ.

მოცხარის ჯემი 0.5 ჭიქა.

მომზადება

ფქვილი გასცერით და აურიეთ მასში გამაფხვიერებელი. გახეხეთ ცივი მარგარინი და ასვრიმეთ ფქვილში.

ათქვიფეთ კვერცხი შაქრით. დაამატეთ ლიმონის წვენი და მაიონეზი. აურიეთ. კვერცხის ნაზავი დაუმატეთ გახეხილს. მოზილეთ ცომი. გაყავით იგი 2 ნაწილად, ერთი უნდა იყოს პატარა. შეფუთეთ პატარა ნაწილი ცელოფანში და ცოტა ხნით გაგზავნეთ საყინულეში.

გაათხელეთ დიდი ნაჭერი თხელ ფენად და მოათავსეთ პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე რომელსაც უსვია კარაქი. ცომს წაუსვით თქვენი საყვარელი ჯემი.

ცომის პატარა ნაჭერი მსხვილ სახეხზე გახეხეთ. ჯემის თავზე გადაანაწილეთ, ღუმელი 200 გრადუსზე გაახურეთ. მოათავსეთ ღვეზელი მასში 25 წუთის განმავლობაში სანამ ოქროსფერ- ყავისფერი გახდება.

გამოიღეთ, დაჭერით რომბებად და მიირთვით გემრიელად!

 

Related Articles