აირჩიეთ ან ნახევარი ლიტრი იოგურტი ან ამ გემრიელი ღვეზელის ორი ნაჭერი. მე მეორეს ვირჩევ, მაგრამ წონა უცვლელი რჩება. ყველაზე მეტად დესერტის ვარიანტი მომწონს.

by ekaterine

საშუალოდ, გამომცხვარი ფქვილოვანი პროდუქტები შეიცავს 300-დან 500 კკალ 100 გ-ს, რაც წონის სწრაფ მატებას იწვევს მათი ხშირი გამოყენება. გირჩევთ გამოიყენოთ ეს რეცეპტები და ხშირად ისიამოვნოთ დაბალკალორიული გემრიელობებით.

მთავარი პრინციპი დაბალკალორიულ დესერტების ფქვილის მცირე რაოდენობაა.

დიეტური ღვეზელები

კიდევ ერთი მნიშვნელოვანი ფაქტორი სწორად შერჩეული გულსართია.

ქათმის ღვეზელი – 130 კკალ

შეგიძლიათ დალიოთ ნახევარი ლიტრი კეფირი (250 კკალ), ან შეგიძლიათ შეჭამოთ ამ გემრიელი ქათმის ღვეზელის ორი ნაჭერი, ერთი და იგივე კალორიაა.

დაგჭირდებათ:

300 გრ ქათამი

3 ხახვი

160 გრ ხორბლის ფქვილი

2 კვერცხი

200 მლ კეფირი (1% ცხიმი)

2 ს.კ. მზესუმზირის ზეთი

0,5 ჩ.კ. სოდა

მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით

მომზადება

გამოიყენეთ ფილე, რადგან ეს ნაწილი ყველაზე დაბალკალორიულია.

მოხარშეთ ქათმის ფილე და დაჭერით წვრილად ან დაფქვით.

ხახვი დაჭერით რგოლებად და შეწვით ცხიმწასმულ ტაფაში.

აურიეთ ფილე და ხახვი, მოაყარეთ სანელებლები და ფარში მზადაა.

ცომისთვის კეფირს დაამატეთ სოდა და 5 წუთით დატოვეთ.

შემდეგ ცომი მოვზილოთ კეფირით, კვერცხით, მარილით და ფქვილით. ეს უნდა იყოს თხელი ცომი.

ცომის ნახევარი ჩაასხით საცხობ ფორმაში (ცხიმიანი), მოათავსეთ გულსართი და შეავსეთ დანარჩენი ცომით. აცხვეთ 40 წუთი 180 გრადუსზე. ღვეზელის კარგად გამოსაცხობად, გირჩევთ, რომ გამოცხობის დაწყებიდან 20 წუთის შემდეგ გააკეთოთ ხვრელები ჩანგლით მთელ ზედაპირზე.

ტკბილი ვაშლის ღვეზელი – 83 კკალ

მუქი შოკოლადის ერთი ფილა ან ნამცხვრის ექვსნახევარი ნაჭერი 100 გრიანი? არჩევანი თქვენზეა!

დაგჭირდებათ:

200 გრ უცხიმო ხაჭო

50 გრ შვრია

3 ვაშლი

2 კვერცხი

1 ს.კ. მზესუმზირის ზეთი

1 ჩ.კ. გამაფხვიერებელი

სტევია გემოვნებით

სტევია არის შაქრის შემცვლელი, მაგრამ ბუნებრივი. ათქვიფეთ კვერცხთან ერთად. შვრიის ფქვილი აურიეთ მასში გამაფხვიერებელთან ერთად. დაამატეთ ხაჭო და აურიეთ. გათალეთ ვაშლი და პატარა ნაჭრება დ დაჭერით ან გახეხეთ. აურიეთ ცომში. ჩაასხით ცხიმწასმულ ფორმაში და აცხვეთ საშუალო ტემპერატურაზე გაწითლებამდე.

ღვეზელი წითელი თევზით – 150 კკალ

შეგიძლიათ თეთრი თევზის ფილეც გამოიყენოთ , მაგრამ წითელი თევზი საუკეთესო ვარიანტია.

დაგჭირდებათ:

400 გრ ორაგული

6 ს.კ. ხორბლის ფქვილი

150 გრ არაჟანი

2 კვერცხი

200 მლ რძე

0,5 ჩ.კ. სოდა

მზესუმზირის ზეთი, მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით

ათქვიფეთ კვერცხი რძით, დაამატეთ ფქვილი, არაჟანი, სოდა და აურიეთ ყველაფერი. დაასხით ნახევარი ცომი ცხიმწასმულ საცხობ ფირფიტაზე, თანაბრად გადაანაწილეთ თევზის ნაჭრები და შეავსეთ დანარჩენი ცომით. აცხვეთ 45 წუთის განმავლობაში 150 გრადუსზე.

ქათმის ღვეზელი, ყველით და მწვანილით – 140 კკალ

დელიკატური ღვეზელი საკვირაო ლანჩისთვის. რას აირჩევთ: ჭიქა ხმელ ხილს თუ 3 ნაჭერ ღვეზელს?

დაგჭირდებათ:

200 გრ მწვანე ხახვი

150 გრ ქათამი

150 გრ ნატურალური იოგურტი

160 გრ ხორბლის ფქვილი

70 გრ უცხიმო ყველი

1.5 ჩ.ჭ. ფქვილი

0,5 ჩ.კ. სოდა

3 კვერცხი

მზესუმზირის ზეთი, მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით

მოვხარშოთ ქათმის ფილე. სანამ მოიხარშება, დაჭერით მწვანე ხახვი და გახეხეთ ყველი.

ათქვიფეთ კვერცხი მარილით, დაამატეთ იოგურტი, ფქვილი გამაფხვიერებელი და სოდა. აურიეთ, დაამატეთ დაჭრილი ქათამი მწვანილით და კვლავ აურიეთ. მიღებული ნაზავი დაასხით საცხობ ფურცელზე და გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე გაწითლებამდე. შემდეგ მოაყარეთ ყველი და გამოაცხვეთ კიდევ 7 წუთი, სანამ მზად არ იქნება.

ბოსტნეულის ღვეზელი – 170 კკალ

ყველაზე ნოყიერი, ყველაზე ფქვილოვანი და ნათელი ტორტი ჩვენი რეცეპტების კრებულში. მისი კალორიული შემცველობა დაბალია, ვიდრე სხვა ღვეზელების, მაგრამ ის შეიცავს ნახევარ კილოგრამ ბოსტნეულს! ამიტომ მას აქვს მეტი უპირატესობა.

დაგჭირდებათ:

360 გრ სტაფილო

180 გრ ყაბაყი

350 გრ ხორბლის ფქვილი

50 გრ ზეითუნის ზეთი

4 კვერცხი

1 ჩ.კ. სოდა

1 ჩ.კ. დარიჩინი

მარილი და პილპილი გემოვნებით

ბოსტნეული გახეხეთ საშუალო სახეხზე. მოაყარეთ ფქვილს სოდა და დარიჩინი. შეურიეთ კვერცხს მარილი, პილპილი, ზეთი და ბოსტნეული. შემდეგ აურიეთ ბოსნეულის მასა ფხვიერ ნარევში და კარგად აურიეთ. მოათავსეთ ბოსტნეულის მასა ფორმაში და გამოაცხვეთ 45 გრადუსზე 180 გრადუსზე.

ამ რამდენიმე კერძით დასტურდება, რომ დაბალკალორიული ღვეზელი არ არის იმაზე ცუდი, ვიდრე ის ღვეზელი, რომლისგანაც იოლია რამდენიმე კილოგრამის მომატება. თუ ეთანხმებით გაგვიზიარეთ თქვენი შთაბეჭდილებები კომენტარებში.

Related Articles