ეს დესერტი ავირჩიეთ მინიმალური ინგრედიენტების გამო. მისთვის საჭიროა შესქ.რძე და იოგურტი.
მზადდება 25 წუთში და მულტსახარშში არა მხოლოდ წარმოუდგენლად გემრიელია,არამედ ბრწყინვალედ გამოიყურება. ეს შესანიშნავი იდეაა დასვენების დღეებში სწრაფი დესერტის მოსამზადებლად.
რძიანი დესერტი მულტსახარშში
ინგრედიენტები
შესქელებული რძე 400 გ
იოგურტი 450 გრ
მომზადება
თუ იოგურტი თხელია, გაწურეთ მარლაში. საწური მოათავსეთ ქვაბზე, გადააფარეთ მარლა და ზედ დაასხით იოგურტი, შეკარით და გააჩერეთ 4 საათის განმავლობაში, რომ კარგად გაიწუროს.
ათქვიფეთ 2/3 იოგურტი და შესქელებული რძე. დანარჩენი იოგურტი საჭიროა მოსართავად.
ფორმებში მოათავსეთ 100 მლ ოდენობის დესერტი, გადააფარეთ პერგამენტის ქაღალდი და შედგით მულტსახარშში. მზადყოფნა შეამოწმეთ ხის ჩხირით, თუ მშრალი დარჩა, შეგიძლიათ გამოიღოთ, გააციოთ და თეფშებზე გადმოაბრუნოთ. ზემოდან საკონდიტრო ცელოფნის დახმარებით მორთეთ დარჩენილი იოგურტით.
მარტივი დესერტი მზად არის. თუ სტუმრებს ელოდებით, შეგიძლიათ მაცივარში შეინახოთ მათ მოსვლამდე თუ არა, დაუყოვნებლივ მიირთვით.