თქვენს წინაშეა ულამაზესი პრინცი – ყავის კექსი ორიგინალური და დახვეწილი გემოთი.

by ekaterine

ბევრი არ მოიძებნება გემრიელი სასმელი. ფინჯანი ყავა ყავის კექსით, მართლაც კარგი გადაწყვეტილებაა. ფორთოხლის ცედრა მას უჩვეულოდ ორიგინალურ გემოს სძენს.

პროდუქტების ექსპერიმენტისთვის ეს დესერტი სხვადასხვა მიზეზის გამო შევარჩიეთ. პირველი: კვერცხის, შაქრის, კარაქის და ფქვილის შეერთებით თქვენ მიიღებთ უნიკალურ ცომს. მეორე: გულში რაც თქვენს გულს გაუხარდება, ის გაურიეთ და ჩვენი ყავის კექსი რომ მართლაც ერთადერთია, ამაში დარწმუნდებით.

ყავის კექსი ფორთოხლის გემოთი

ინგრედიენტები

კარაქი 250 გ

შაქარი 150 გ

ვანილის შაქარი 10 გ

კვერცხი 4 ცალი

რძე 150 მლ

ხორბლის ფქვილი 400 გრ

გამაფხვიერებელი 2 ჩაის კოვზი

მარილი დანის წვერით

ხსნადი ყავა 3 ჩაის კოვზი

წყალი 30 მლ

ფორთოხალი 1 ცალი

შაქრის ფხვნილი 200 გრ

ნაღები 50 გრ

მომზადება

ათქვიფეთ დარბილებული კარაქი შაქართან და ვანილის შაქართან ერთად. დაამატეთ კვერცხები და კვლავ ათქვიფეთ.

შეურიეთ ფქვილი, მარილი და გამაფხვიერებელი. ათქვეფილ მასას დაამატეთ მშრალი ინგრედიენტები რძით და ათქვიფეთ. მოზილეთ ცომი, ცომი გაყავით 2 ნაწილად, ერთს დაასხით წყალში გახსნილი ყავა, მეორეს დაამატეთ ფორთოხლის წვრილად გახეხილი ქერქი, დატოვეთ ცოტა დეკორაციისთვის. კარგად აურიეთ.

ცხიმწასმულ ფორმაში მონაცვლეობით ჩაასხით ორივე სახის ცომი. მოათავსეთ კექსი ღუმელში 60 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე. ამასობაში, შეურიეთ შაქრის ფხვნილი და ნაღები, რომ გააკეთოთ მინანქარი.

მზა ყავის კექსი გააგრილეთ და მოასხით მინანქარი, ზემოდან ფორთოხლის გახეხილი კანი მოაყარეთ. ნათელი და ორიგინალური დესერტი უჩვეულო გემოთი გაგაოცებთ.

 

Related Articles