ნამცხვრის თხელი ფენა, ნაზი სუფლე და შოკოლადის მინანქარი მას გემრიელს და დახვეწილს ხდის.

by ekaterine

“ჩიტის რძე” ერთ-ერთი პოპულარული დესერტია. თხელი ნამცხვრის ფენა, ნაზი სუფლე და შოკოლადის მინანქარი მას გემრიელს და დახვეწილს ხდის. გთავაზობთ რეცეპტს, რომელშიც გამოყენებულია აგარ-აგარი, ჟელატინთან შედარებით მას ბევრი უპირატესობა აქვს.

სუფლე გამოდის ჰაეროვანი, სიტყვასიტყვით რომ ვთქვათ, პირში დნება. იმის მიუხადავად, რომ მომზადების ბევრი ეტაპია, დესერტი საკმაოდ მარტივად მზადდება.

“ჩიტის რძე” აგარ-აგარზე

ინგრედიენტები

კარაქი 280–300 გ

შაქრის ფხვნილი 50 გრ

კვერცხი 1 ცალი

კვერცხის ცილა 2 ცალი

ხორბლის ფქვილი 140 გ

ვანილის შაქარი 8 გ

შესქელებული რძე 100 გრ

შაქარი 450 გრ

ლიმონის მჟავა დანის წვერით

შავი შოკოლადი 70 გრ

აგარ-აგარი 2 ჩ.კ.

წყალი 150 გრ

მომზადება

რამოდენიმე საათით ადრე დაასხით აგარ-აგარს წყალი, შეგიძლიათ ღამითაც.

ათქვიფეთ კარაქი (50 გრ) შაქრის ფხვნილთან და ვანილის შაქართან. ათქვიფეთ კვერცხი და აურიეთ სანამ არ გახდება ერთგვაროვანი. ჩაყარეთ ფქვილი და მოზილეთ საკმარისად სქელი ცომი.

გაშალეთ საცხობ ფორმაში პერგამენტი და ნაზად გაანაწილეთ ცომი მასზე თხელ ფენად. აცხვეთ 200 ° C ტემპერატურაზე დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში.

იმავდროულად, სანამ ნამცხვარი ღუმელშია, ათქვიფეთ დარბილებული კარაქი (180-200 გ) – ჯერ ცალკე, შემდეგ კი შესქელებულ რძესთან ერთად.

თუ ნამცხვრის კიდეები ყავისფერი გახდა, შუაგული კი ფერმკრთალია, მაინც გამოიღეთ, რადგან გახმება და დაიმტვრევა. ფრთხილად შემოაჭერით ნაპირები და სამზარეულოს დაფაზე  მოათავსეთ.

გაჟღენთილი აგარ-აგარი მოათავსეთ ქურაზე და ერთი წუთის განმავლობაში ურიეთ, სანამ კისელის კონსისტენციის არ გახდება.

ჩაყარეთ შაქარი, აურიეთ საშუალო ცეცხლზე, სანამ თეთრი ქაფი გამოჩნდება, 3-5 წუთი. შეამოწმეთ თუ რამდენად მიაღწია აგარის სიროპმა სასურველ თანმიმდევრულობას: ნახეთ ძაფივით იწელება თუ არა სიროფი, თუ ასეა, მაშინ ყველაფერი კარგად არის. გამორთეთ ღუმელი და დატოვეთ მასზე ქვაბი.

ათქვიფეთ ცილა გათეთრებამდე, დაამატეთ ლიმონის მჟავა და ათქვიფეთ ქაფის მიღებამდე. ჩაასხით წვრილი ნაკადით აგარ-აგარი. დაამატეთ კარაქი, შესქელებული რძე და კვლავ ათქვიფეთ მაღალ სიჩქარეზე.

აგარ-აგარი იყინება 40 ° C ტემპერატურაზე, ამიტომ სწრაფად გადაიტანეთ ნამცხვრის ფირფიტაზე და გადაანაწილეთ, ოდნავ დააწექით, რომ ბუშტუკები გამოვიდეს. მოათავსეთ საყინულეში 15-20 წუთით.

გაადნეთ შოკოლადი და კარაქი (45-50 გ) წყლის აბაზანაზე ან მიკროტალღურში, აურიეთ სანამ არ გახდება გლუვი. მოასხით გამაგრებული სუფლეს მასაზე და გაანაწილეთ ნამცხვრის მთელ ზედაპირზე. კვლავ შედგით საყინულეში 15 წუთის განმავლობაში.

ფრთხილად ამოიღეთ დესერტი ფორმიდან.

გემრიელი დესერტი “ჩიტის რძე” მზად არის! ახლა პატარა ნიუანსი: ზუსტად რომ გაჭრათ ნამცხვარი ნაჭრებად, ძალიან ბასრი დანა გჭირდებათ, რადგან მინანქარი იშლება დაჭრის დროს. შეგიძლიათ ოდნავ გაათბოთ დანა ცხელ წყალში – მაშინ შოკოლადი ოდნავ დნება, და დაჭრა უფრო ადვილი იქნება. გემრიელად მიირთვით! გახსოვდეთ, რომ გაუზიაროთ რეცეპტი თქვენს მეგობრებს.

 

Related Articles