გამოვა უჩვეულო და სურნელოვანი კრემ-ბრულე, რა თქმა უნდა, თუ ამ ხრიკს გამოიყენებთ.

by ekaterine

ბანანის დესერტი

ინგრედიენტები

ნაღები 400 მლ

რძე 150 მლ

კვერცხის გული 3 ცალი

კვერცხი 1 ცალი

შაქარი 3 ს.კ.

მარილი 1 მწიკვი

ვანილის შაქარი 1 ს.კ.

ფორთოხლის ლიქიორი 1 ჩ.კ

ბანანი 2 ც.

ყავისფერი შაქარი 3 ს.კ.

მომზადება

კვერცხს და კვერცხის გულებს შევურიოთ შაქარი, ვანილის შაქარი, მარილი და ფორთოხლის ლიქიორი. კარგად ავურიოთ.

ცხიმიან ნაღებს დაუმატეთ რძე და მიიყვანეთ ადუღებამდე. პორციებად ჩაასხით კვერცხის მასაში და განუწყვეტლად ურიეთ. შემდეგ გაწურეთ და კერამიკულ ფორმებში გადაიტანეთ. თითოეულში მოათავსეთ ნახევარი ბანანის ნაჭრები კუბიკებად ან რგოლებად დაჭრილი.

ღრმა ფორმაში მოათავსეთ გამზადებული კერაამიკის ფორმები, ჩაასხით წყალი ისე, რომ ნახევრად ფარავდეს დესერტის ფორმებს და შედგით 170–180 გრადუსზე ღუმელში 45 წუთით. მოაყარეთ ზემოდან ყავისფერი შაქარი და კიდევ 10 წუთი შედგით ღუმელში, მხოლოდ ზედა წვის რეჟიმზე.

გაცივებული დესერტი მოათავსეთ მაცივარში ერთი საათის განმავლობაში, შემდეგ მიირთვით.
თუ ვერ იპოვნეთ კერამიკული ფორმები, შეიძინეთ ერთჯერადი კონტეინერები. მაგრამ, მერწმუნეთ, პირველი ცდის შემდეგ თქვენ მოამზადებთ ასეთ დესერტს იმდენად ხშირად, რომ საბოლოოდ შეიძინეთ სპეციალურ კერამიკულ ფორმებს. ეს რეცეპტი ჩაინიშნეთ და მეგობრებსაც გაუზიარეთ!

Related Articles