როცა ჩემმა დამ პირველად მიირთვა ეს სირნიკები თქვა, რომ ამაზე გემრიელი არაფერი გაუსინჯავს.

by ekaterine

თითქმის ყველა დისახლისმა იცის, როგორ უნდა შეწვას სირნიკი, მაგრამ ამ რეცეპტის მოსინჯვა ნამდვილად ღირს, თუ გსურთ გემრიელი და ჯანსაღი კერძის მომზადება.

ფუმფულა სირნიკები მათაც მოეწონებათ, ვინც ხაჭოს ვერ იტანს.
ყველის ოლადების(სირნიკების) ტრადიციულ რეცეპტებში არ არის გამოყენებული სოდა ან გამაფხვიერებელი, მაგრამ აქ გამაფხვიერებელი ასრულებს ერთ – ერთ მთავარ როლს, რადგან ამის წყალობით, სირნიკები უფრო ჰაეროვანია. როდესაც შეწვისას ხაჭო დნება, ხაჭოს ნამცხვარის მსგავსი გახდება.

ხაჭოს ფუმფულა სირნიკები ფქვილით

გეტყვით, როგორ უნდა მოამზადოთ ფუმფულა სირნიკები, რომელიც ფუნთუშას წააგავს. საიდუმლო გამაფხვიერებელშია და ხაჭოში, რომელიც არა მიქსერით, არამედ ხელით უნდა აურიოთ და იწვება ორი სახის ცხიმში, ამის დამსახურებით სირნიკები ჰაეროვანი, ფუმფულა და ნაზი გამოდის.

ინგრედიენტები

700 გ ხაჭო (ცხიმის შემცველობა 5-დან 9% -მდე)

2 კვერცხი

3 ს.კ. შაქარი

3 გრ ვანილის შაქარი

6 ს.კ. ფქვილი

გამაფხვიერებელი 2 გრ

30 მლ მცენარეული ზეთი

30 გრ კარაქი

მარილი გემოვნებით

მომზადება

ღრმა თასში, ხაჭო აურიეთ შაქართან და ვანილის შაქართან. კულინარი მეგობარი გვირჩევს, ხელებით ავურიოთ. გაითვალისწინეთ, რომ ხელების საფუძვლიანად დამუშავება უნდა მოხდეს ამის გაკეთებამდე!
შემდეგ დაამატეთ კვერცხები და აურიეთ სანამ არ გახდება გლუვი.

აურიეთ ფქვილი გამაფხვიერესთან და მარილთან ერთად, აურიეთ ისე, რომ კორძები აღარ იყოს.

მშრალი და ხაჭოს ნარევი ერთმანეთს შეურიეთ, მასა უნდა იყოს სქელი წებოვანი.

ფქვილმოყრილ სამუშაო მაგიდაზე გადაიტანეთ მომზადებული მასა და სველი ხელით გააკეთეთ პატარა გუნდები ფქვილში ამოვლებით.

გაცხელეთ ტაფა, დაამატეთ მასში ცოტაოდენი მცენარეული ზეთი და იმისათვის, რომ სირნიკები უფრო გემრიელი იყოს, დაამატეთ ცოტა კარაქი. შეწვიტ დაბალ ცეცხლზე სანამ ოქროსფერ- ყავისფერი არ გახდება.

სულ ეს არის. გემრიელად მიირთვით!

 

 

Related Articles