წარმოუდგენლად სწრაფი შოკოლადის დესერტების ვარიანტები, რომელიც შეიძლება წუთებში მოამზადოთ.

by ekaterine

თანამედროვე სამყაროში, ყოველი წუთი ძვირფასია, მაგრამ გემრიელი დესერტი ყოველთვის გინდათ! ძნელი დასაჯერებელია, მაგრამ უამრავი დესერტის რეცეპტი არსებობს, რომელიც შეგიძლიათ სწრაფად მოამზადოთ, ნაცვლად იმისა, რომ 1.5-2 საათის განმავლობაში იდგეთ სამზარეულოში.

ამ დესერტების მომზადებას 15 წუთზე მეტი დრო არ სჭირდება. ეს ძალიან მოსახერხებელია: შეგიძლიათ მოგვიანებით ადგეთ, მაგრამ მაინც ისიამოვნოთ ტკბილი საუზმით ან არ იჯდეთ ცარიელ მაგიდასთან, თუ მოულოდნელი სტუმრები გესტუმრებიან.

მაფინები ფინჯანში

ინგრედიენტები

3 ს.კ. ფქვილი

1 ჩ.კ. ხსნადი ყავა

2 ს.კ. კაკაო

2.5 ს.კ. შაქარი

0.25 ჩ.კ. გამაფხვიერებელი

2 ს.კ. რძე

1 კვერცხი

2 ს.კ. მცენარეული ზეთი

0,5 ჩ.კ. ვანილი

მომზადება

აურიეთ ფქვილი გამაფხვიერებელი, დაამატეთ ყავა, კაკაო და შაქარი, კარგად აურიეთ. შემდეგ დაამატეთ კარაქი, კვერცხი, ვანილი და რძე, აურიეთ, რომ მიიღოთ სქელი ერთგვაროვანი მასა.
შედგით მიკროტალღურში შესაფერისი ფინჯანი და ჩაასხით მიღებული ნარევი. მოამზადეთ დაახლოებით 90 წამი, მაქსიმალურ რეჟიმზე დაყენებით. ეს მაფინები ძალიან კარგად მიდის ნაყინთან.

შოკოლადის ბრაუნი

ინგრედიენტები

150 გრ კარაქი

65 გ კაკაო

200 გრ შაქარი

2 კვერცხი

1 ჩ.კ. ვანილის ექსტრაქტი

100 გრ ფქვილი

მომზადება

მიკროტალღურში გაადნეთ კარაქი დაახლოებით 30 წამის განმავლობაში. შემდეგ შეურიეთ მას შაქარი, კაკაო და ვანილის ექსტრაქტი.
ნაზავი ავთქვიფოთ ნაზად, დაამატეთ კვერცხები თითო-თითოდ, შემდეგ ჩავაყაროთ ფქვილში და ავურიოთ.
მიკროტალღოვანი ღუმელის ფორმას წავუსვათ ცხიმი და დაასხით ცომი. დააყენეთ მაქსიმალურზე და გამოაცხეთ დესერტი დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში.

შოკოლადის ტორტი

ინგრედიენტები

100 გრ ფქვილი

100 გრ მუქი შოკოლადი

100 გრ შაქარი

50 გრ კარაქი

3 კვერცხი

1 ჩ.კ. სოდა

350 გრ “ნუთელა”

მომზადება

გაადნეთ კარაქი და შოკოლადი. კვერცხი და შაქარი ათქვიფეთ და დაამატეთ ფქვილი, ათქვიფეთ კარგად და დაუმატეთ სოდა, შემდეგ კარაქის და შოკოლადის ნარევს დაამატეთ და კარგად აურიეთ.

დაასხით ცომი შესაბამის კონტეინერში და გამოაცხვეთ ნამცხვარი მიკროტალღურში დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გაჭერით სიგანეზე სამ ნაწილად, წაუსვით ნუტელაშეააერთეთ ნამცხვარი და თავზე მოაყარეთ გახეხილი შოკოლადი.

“ტკბილი კარტოფილი”

ინგრედიენტები

300 გ შოკოლადის პეჩენია

170 გრ შესქელებული რძე

100 გრ კარაქი

3 ს.კ. კაკაო

მომზადება

შეურიეთ კაკაო, შედედებული რძე და რბილი კარაქი, სანამ არ გახდება შოკოლადის პასტის კონსისტენციის. დაამტვრიეთ ნამცხვარი,დაფქვით ან დააბლენდერეთ.
გააკეთეთ ბურთულები მისგან, ამოავლეთ პეჩენიის ნაფხვენში ან კაკაოში.

შოკოლადის ფუნდა

ინგრედიენტები

200 გ შოკოლადი

100 მლ ნაღები

ხილი გემოვნებით

მომზადება

შოკოლადი დაადნეთ წყლის აბაზანაზე, დაამატეთ მასში ნაღები და აურიეთ, სანამ არ შეერევა კარგად.
დაასხით ფუნდა პორციებად, მოაყარეთ დაჭრილი ხილი და მიირთვით.

შოკოლადის ტორტი

ინგრედიენტები

150 გრ ფქვილი

100 გრ შაქარი

100 გრ ყავისფერი შაქარი

0.25 ჩ.კ. მარილი

1 ჩ.კ. გამაფხვიერებელი

120 გრ კაკაო

50 გრ მარგარინი

1 კვერცხი

4 ს.კ. რძე

1 ს.კ. ვანილის ექსტრაქტი

150 მლ წყალი

მომზადება

ცომის გასაკეთებლად აურიეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი, თეთრი შაქარი, მარილი და ნახევარი კაკაო. შემდეგ დაამატეთ გამდნარი მარგარინი, რძე, კვერცხი და ვანილის ექსტრაქტი, კარგად აურიეთ და დაასხით მიკროტალღურისთვის შესაფერის ფორმაში.

ახლა მოამზადეთ სოუსი დარჩენილი კაკაოსა და ყავისფერი შაქრის შერწყმით. მიღებული ნაზავი დაასხით ცომს თავზე.
გაათბეთ წყალი რამდენიმე წამის განმავლობაში, შემდეგ კი დაასხით იგი ცომზე, ჩანგლით ჩაჩხვლიტეთ იგი და ამით წყლის ნაწილი გაუშვით ბოლოში.
დააყენეთ მიკროტალღური მაქსიმალურ სიმძლავრეზე და გამოაცხეთ ტორტი დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში. უკეთესია მიირთვათ ნაყინის ნაჭრებით.

შოკოლადის კექსი

ინგრედიენტები

40 გრ კარაქი

100 გრ შაქარი

1 კვერცხი

1 ჩ.კ. ვანილი

50 მლ რძე

80 გრ ფქვილი

2 ს.კ. კაკაო

0.25 ჩ.კ. გამაფხვიერებელი

მარილი გემოვნებით

მომზადება

შეურიეთ დარბილებული კარაქი კვერცხს, შაქარს, რძეს და ვანილს, ჩავამატოთ ფქვილი გამაფხვიერებელი, კაკაო და მარილი, კარგად ავურიოთ.
მიკროტალღურისთვის შესაფერისი ფორმას წაუსვით კარაქი და მოათავსეთ მასში ცომი. დააყენეთ მაქსიმალურზე და მოამზადეთ დაახლოებით 3 წუთის განმავლობაში.

შოკოლადის პეჩენია

ინგრედიენტები

1 ჭიქა კეშიუ

150 გრ ფინიკი

20 გრ შვრია

100 გრ მუქი შოკოლადი

მარილი გემოვნებით

მომზადება

ხორცსაკეპში გაატარეთ კეშიუ, დაამატეთ შვრია და ფინიკი,აურიეთ სანამ არ გახდება გლუვი.
გახეხეთ შოკოლადი და დაამატეთ თხილის მასას მარილთან ერთად, აურიეთ.
დაისველეთ  ხელები წყალში და გააკეთეთ პატარა ბურთები.

შოკოლადის ტორტი გამოცხობის გარეშე

ინგრედიენტები

300 გ პეჩენია

150 გრ კარაქი

4 ს.კ. კაკაო

250 გრ ნაღების ყველი

80 გ შაქარი

200 გრ მუქი შოკოლადი

100 გრ ნაღები

მომზადება

ტორტის გასაკეთებლად გაადნეთ კარაქი, აურიეთ მასში დამტვრეული პეჩენია, უნდა მიიღოთ ერთგვაროვანი მასა. ეს მასა მოათავსეთ ფორმაში, დატკეპნეთ კარგად, მაგალითად ჭიქით, მოათავსეთ მაცივარში, სანამ მოამზადებთ ტორტის სხვა ფენას.

ნღების ყველი ათქვიფეთ შაქრის პუდრასთან ერთად, დაამატეთ გამდნარი და გაგრილებული შოკოლადი, კარგად ათქვიფეთ.

ცალკე ათქვიფეთ ნაღები და შემდეგ დაამატეთ შოკოლადის მასას.

გამოიღეთ მაცივრიდან პეჩენიის ფენა, რომელიც ამ პერიოდის განმავლობაში უნდა გამკვრივებულიყო, თანაბრად გაანაწილეთ მასზე კრემი და კვლავ შედგით მაცივარში მინიმუმ 5 საათის განმავლობაში.

შოკოლადის ფუდი

ინგრედიენტები

4 ს.კ. კარაქი

380 გრ შესქელებული რძე

1 ჩ.კ. ვანილის ექსტრაქტი

240 გრ შოკოლადის ჩიპსი

200 გრ ნუთელა

0,5 ჩ.ჭ. მარილი

მომზადება

შეურიეთ შედედებული რძე, ვანილის ექსტრაქტი, ნუტელა, 3 ს.კ. კარაქი და შოკოლადის ჩიპსები. გაადნეთ ინგრედიენტები წყლის აბაზანაზე 5-7 წუთის განმავლობაში, სანამ მასა ერთგვაროვანი არ გახდება.
დაფარეთ საცხობი ფურცელი პერგამენტით, წაუსვით დარჩენილი კარაქი და დაასხით შოკოლადის ნარევი. გაათანაბრეთ იგი ბრტყელი საგნით, მოაყარეთ მარილი და შედგით მაცივარში ორი საათის განმავლობაში.
ამის შემდეგ, დაიჭირეთ დანა ცხელი წყლის ქვეშ, გაამშრალეთ და ააცალეთ შოკოლადი ფორმიდან. მოაცალეთ პერგამენტი და დაჭერით პორციებად.

გაითვალისწინეთ ეს რეცეპტები მარტივი და სწრაფი შოკოლადის დესერტების მომზადებისთვის. დაზოგეთ თქვენი დრო და ენერგია, მაგრამ უარს ნუ იტყვით ტკბილით სიამოვნების მიღებაზე. გაგვიზიარეთ თქვენი მოსაზრებები კომენტარებში!

 

Related Articles