ღუმელში გამომცხვარი ვაშლის ღვეზელი დარიჩინით
ვაშლის ღვეზელის უამრავი რეცეპტი არსებობს: არაჟნით, ხაჭოთი, მოხარშული კრემით, მაგრამ დარიჩინით ყველაზე პოპულარულია და ზღაპრული გამოდის. ყოველ შემთხვევაში ასე ამბობენ ამერიკელები.
ჩვეულებრივ ღვეზელში ვაშლს ან ცომში ამატებენ, ან ზემოდან აწყობენ. ამ შემთხვევაში ვაშლი კუბიკებად დაჭერით, თხილთან და დარიჩინთან ერთად ცომში აურიეთ. ძალიან კარგი იდეაა.
ინგრედიენტები
ხორბლის ფქვილი 280 გრ
ვაშლის 1 ც.
მზესუმზირის ზეთი 250 მლ
ყავისფერი შაქარი 200 გრ
შაქარი 100 გ
ნიგოზი 40 გ
კვერცხი 2 ც
დარიჩინი 1 ს.კ.
ვანილის შაქარი 1 ჩაის კოვზი
გამაფხვიერებელი 0,5 ჩაის კოვზი
სოდა 0,5 ჩაის კოვზი
მარილი 0.5 ჩაის კოვზი
კარაქი კარაქი 20 გ
მომზადება
გააცხელეთ ღუმელი 175 ° C- მდე, 23 სმ დიამეტრის ფორმას წაუსვით კარაქი.
ათქვიფეთ კვერცხი მზესუმზირის ზეთთან ერთად. დაუმატეთ დარიჩინი და შაქარი. ათქვიფეთ მიქსერით, სანამ შაქარი მთლიანად არ დაიშლება.
რამდენიმე პორციად დაუმატეთ ფქვილი და აურიეთ მარილი, გამაფხვიერებელი და სოდა. მოზილეთ ცომი.
მოაყარეთ დაჭრილი ვაშლი და თხილი და აურიეთ ცომში.
ჩაასხით ცომი ფორმაში და აცხვეთ 45 წუთის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ, დატოვეთ ვაშლის და დარიჩინის ღვეზელი ღუმელში კიდევ 15 წუთის განმავლობაში.
ათვიფეთ ნაღები და დაასხით დაჭრილ ღვეზელს, ცხელ ამინდში მიირთვით ნაყინთან ერთად, შეგიძლიათ პიტნის ფოთლებით გააფორმოთ. გაუზიარეთ სხვა ტკბილეულის მოყვარულებს ეს რეცეპტი.