• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

ჩვენ ვეძებთ და ვირჩევთ მართლაც უჩვეულო და ორიგინალურ გემოს!

by ekaterine მაისი 2, 2020
მაისი 2, 2020

დადგა ზაფხული და ბაღებში დამწიფდა მარწყვი. დროა გემრიელი მურაბის მომზადება დავიწყთ.

რა შეიძლება იყოს უჩვეულო ჯემში? თითქოს არაფერი, თუ ამას მხოლოდ კენკრისა და შაქრისგან ამზადებთ. მაგრამ თუ თქვენ ფანტაზიას ჩართავთ, შედეგი ძალიან ორიგინალური იქნება, გარწმუნებთ.

მარწყვი არის დელიკატური კენკრა, ამიტომ ძალიან ფრთხხილად უნდა მოიხარშოს, რომ არ დაიშალოს.

მარწყვი ჩაყარეთ საწურში და გამდინარე წყლის ქვეშ გარეცხეთ 3-5 წუთის განმავლობაში.

დატოვეთ კენკრა საწურში 10-15 წუთის განმავლობაში – ამ ხნის განმავლობაში, წყალი თითქმის მთლიანად დაიწურება მათგან. ამის შემდეგ, მოაცილეთ ყუნწები ეს არის ძირითადი მოსამზადებელი პროცესი.

მარწყვის მურაბა “შავი ვარდი”

ინგრედიენტები

3 კგ მარწყვი

2 კგ შაქარი

100 მლ არაყი

1 ჩ.კ. ლიმონის მჟავა

მომზადება

ფრთხილად მოამზადეთ კენკრა მოსახარშად. სქელძირიან ქვაბში ჩაყარეთ ერთ ფენად მარწყვი, შემდეგ მოაყარეთ შაქარი და დანამეთ არყით. ასე გაიმეორეთ მანამ, სანამ არ ამოიწურება ინგრედიენტები. თუ დიდი ზომისაა კენკრა, შეგიძლიათ შუაზე გაჭრათ. ქვაბი შეგიძლიათ მთელი ღამით დატოვოთ მაცივარში, რომ წვენი გამოსცეს.

გამოიღეთ ქვაბი მაცივრიდან და წამოადუღეთ დაბალ ცეცხლზე, დაამატეთ ლიმონმჟავა ან ახლადგამოწურული ლიმონის წვენი და ამოურიეთ ფრთხილად.

ადუღეთ საშუალო ცეცხლზე 5 წუთის განმავლობაში და გადმოდგით. რამდენიმე საათის შემდეგ, როდესაც მასა მთლიანად გაცივდება, ისევ ღუმელზე დადგით და მიიყვანეთ ადუღებამდე, 5 წუთი ადუღეთ და ისევ გააციეთ. გაიმეორეთ პროცედურა, სანამ არ გასქელდება ჯემის წვენი.  ჯემმა არ უნდა შეიცვალოს თავდაპირველი ფერი.

როდესაც მიაღწევთ სასურველ ჯემის სიმკვრივეს, მოამზადეთ კონტეინერი. საფუძვლიანად გარეცხეთ ქილები, ამოავლეთ სახურავები მდუღარე წყალში და გაწმინდეთ სუფთა პირსახოცით. ამის შემდეგ, მოათავსეთ ქილა ღუმელში ან მიკროტალღოვანში და გააშრეთ.
ჯემი ცეცხლზე დადგით, გააცხელეთ, მაგრამ არ აადუღოთ, გადმოიღეთ და დაიწყეთ ჩასხმა. დაასხით პირზე წვენი და დატოვეთ ქილები, რომ გაცივდეს. ჯემი გამაგრდება, თავზე მკვრივი ფენა იქმნება, რაც არ დაუშვებს ჯემის გაფუჭებას. და მხოლოდ ამის შემდეგ შეიძლება ბანკების მოხუფვა.

მურაბა “ფანტაზია” მარწყვით და ყაბაყით

ინგრედიენტები

500 გრ ახალგაზრდა ყაბაყი

500 გრ მარწყვი

1 ლიმონის წვენი

1.5 კგ შაქარი

მომზადება

გარეცხეთ ყაბაყი, დაჭერით ნაჭრებად, დაამატეთ 500 გრ შაქარი და მოასხით ლიმონის წვენი. გარეცხეთ მარწყვი, მოაცილეთ ღეროები და ასევე დააყარეთ 500 გრ შაქარი. დატოვეთ 4 საათი.
მიღებული წვენი ჩაასხით ერთ ქვაბში, ჩაყარეთ დარჩენილი შაქარი მასში და მიიყვანეთ ადუღებამდე. დაამატეთ მარწყვი და მოხარშეთ 5 წუთის განმავლობაში, ამოიღეთ ქაფი. გააციეთ და გაიმეორეთ. მესამედ, მიიყვანეთ ადუღებამდე, ჩაყარეთ ყაბაყი და კიდევ 5 წუთი მოხარშეთ.
ჩაასხით სტერილურ ქილებში და მოხუფეთ. ჯემის შენახვა უკეთესია ბნელ გრილ ადგილას.

მურაბა კივით და მარწყვით

ინგრედიენტები

500 გრ მარწყვი

600 გრ შაქარი

2 ცალი კივი

მომზადება

მომზადება

გაათავისუფლეთ მარწყვები ყუნწებისგან, გარეცხეთ, განათავსეთ იგი ქაღალდის ხელსახოცზე ისე, რომ კენკრა ოდნავ გაშრეს.
გაასუფთავეთ კივი და დაჭერით კუბიკებად.

კივი და მარწყვი დააბლენდერეთ,  მიღებულ მასას დაამატეთ შაქარი და ათქვიფეთ მიქსერით, სანამ ის მთლიანად არ დაიშლება (თუ ჯემი ოდნავ გაცხელდება, შაქარი გაცილებით სწრაფად დაიშლება).
ჩაასხით სტერილიზებულ კონტეინერებში და მოხუფეთ.

ახლა თქვენ იცით, როგორ გააკეთოთ მარწყვის ჯემი. სტატიაში აღწერილია მისი უჩვეულო ვარიანტების მხოლოდ მცირე ნაწილი. სინამდვილეში, კიდევ ბევრი ასეთი რეცეპტია.

მარწყვს ძალიან უხდება სხვადასხვა ხილის გემო. ამიტომ, ნუ შეგეშინდებათ ექსპერიმენტების ჩატარების, შეაერთეთ ერთი შეხედვით შეუთავსებელი! და თქვენ ნამდვილად იპოვით მას – უჩვეულოს და ორიგინალურ გემოს!

ეს შეიძლება ვინმეს უცნაურად მოეჩვენოს, მაგრამ შეგიძლიათ გააკეთოთ ჯემი ფიჭვის გირჩებიდან. უფრო მეტიც, ეს არის სურნელოვანი, გემრიელი და, რა თქმა უნდა, ჯანსაღი. ასეთი ჯემის მცირე კოვზიც კი სიცოცხლეს ახანგრძლივებს და დადებითად მოქმედებს მთელი დღის განმავლობაში.

მოგწონთ ეს ?! გაუზიარეთ მეგობრებს!

0
FacebookEmail
previous post
თითქმის ყოველდღე მივირთმევ ასეთ კიტრს, ერთი საათის შემდეგ ვაყოლებ წყალს, ვერც კი ვიგრძენი როგორ მომაკლდა წონა.
next post
უმშვენიერესი ვაშლის ღვეზელი დარიჩინით! თუ გსურთ დაამატოთ რაიმე განსაკუთრებული ცომში, აუცილებლად წაიკითხეთ ეს რეცეპტი

Related Articles

ამ გემრიელ აკორდეონს ვაშლთან ერთად მესამედ ვამზადებ ერთ...

აგვისტო 12, 2022

ვფიქრობ, რომ ყველა დიასახლისს უნდა ჰქონდეს ასეთი რეცეპტი....

აგვისტო 12, 2022

ვიღებ ჭიქა კეფირს და 10 წუთში ვამზადებ ხრაშუნა...

აგვისტო 11, 2022

ასეთ ნაყინს მაღაზიაში ვეღარ ნახავ. აი რატომ ვაკეთებ...

აგვისტო 9, 2022

ჩვეულებრივი სენდვიჩიც კი მასთან ერთად უკვე პატარა კულინარიული...

აგვისტო 7, 2022

ამ მიქსის გემო ბავშვობიდან მახსოვს და დღემდე მომწონს....

აგვისტო 4, 2022

სანახაობრივი ჰაეროვანი ტკბილი დესერტი.

აგვისტო 3, 2022

საკონდიტრო მაღაზიები ასეთ გემრიელებს არ აკეთებენ! განსაკუთრებით ლამაზია...

აგვისტო 3, 2022

ჩვენმა ბებიებმა ეს რეცეპტი ზეპირად იცოდნენ! საკმაოდ დიდი...

ივლისი 31, 2022

გემრიელად გამოიყურება! და მისი უნაკლო შესრულებისთვის არ არის...

ივლისი 31, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    დედაჩემი ამ კერძს ისე გემრიელად ამზადებს, რომ შეიძლება თეფშიანად გადაგეყლაპოთ. დილით მიირთვით “მასტავა” და მთელი დღით დანაყრებული იქნებით.

  • 2

    დაემშვიდობეთ მუცლის ცხიმსა და ფეხების შეშუპებას. 7 დღეში მინიმუმ 7 კილოგრამით ნაკლები. დიეტა “წებოვანი”- ახალი სიტყვა დიეტოლოგიაში.

  • 3

    არასდროს ვყოფილვარ კოსმეტოლოგთან, მაგრამ სახეზე მიმიკური ნაოჭიც კი არ მაქვს! აი ბუნებრივი ლიფტინგის რეცეპტი ჩემგან!

  • 4

    ყველა ნაოჭი, ფორები და არათანაბრობა გააქრო. კანი ფაიფურივითაა. გაგიზიარებთ ჩემს აღმოჩენას!

  • 5

    სანელებელი, რომელიც ათზე მეტ ფარმაცევტულ მედიკამენტს ცვლის. რა შედეგი მისცა კურკუმამ ჩემს დედამთილს, რომელიც ყოველდღე სვამდა მას.

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC