• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

გამოცხობის დროს ისეთი სურნელი დატრიალდა ჩემმა მეგობარმა დიეტაც კი დაარღვია.

by ekaterine მაისი 1, 2020
მაისი 1, 2020

საუკეთესო რეცეპტები ფაფუკი და გემრიელი ფუნთუშების

ერთ-ერთი ყველაზე გემრიელი, რბილი და ფუმფულა დესერტი. თუ სამზარეულოში ფუსფუსი არ გეზარებათ და გსურთ ოჯახის წევრები გაახაროთ – ეს რეცეპტები თქვენთვის არის!

ფუნთუშა იოგურტზე

ინგრედიენტები

400 გრ ფქვილი

350 მლ იოგურტი

1.5 ს.კ. მზესუმზირის ზეთი

4 ს.კ. შაქარი

2 ჩ.კ. გამაფხვიერებელი

1 ჩ.კ. მარილი

მომზადება

ღრმა თასში აურიეთ მშრალი ინგრედიენტები: ფქვილი, გამაფხვიერებელი, მარილი და შაქარი. ცალკე ათქვიფეთ იოგურტი კარაქით და დაამატეთ ფქვილის ნარევი. მოზილეთ ცომი, დატოვეთ იგი  10-15 წუთის განმავლობაში.

ცომი გაყავით 10-12 ბურთად. ფუნთუშები ჩადეთ ფორმაში. შეზეთეთ პროდუქტები ზემოდან მცენარეული ზეთით, მოაყარეთ შაქარი. აცხვეთ 200–220 გრადუსზე 20–25 წუთის განმავლობაში.

ფუნთუშები რძეზე

ინგრედიენტები

4 ს.კ. შაქარი

10 გრ ვანილის შაქარი

2 ჭიქა ფქვილი

170 მლ რძე

75 მლ მზესუმზირის ზეთი

3 ჩ.კ. გამაფხვიერებელი

0,5 ჩ.კ. მარილი

100 გრ ჯემი

1 კვერცხის გული

მომზადება

გააცხელეთ ღუმელი 220 გრადუსამდე.
ღრმა თასში, აურიეთ გაცრილი ფქვილი, გამაფხვიერებელი, მარილი, ვანილი და შაქარი (3 ს.კ.). ჩაასხით რძე ნარევში, შემდეგ კი კარაქი და კარგად აურიეთ.

მიღებული ცომი გაათხელეთ 5 სმ სისქემდე. ჭიქით გამოჭერით სასურველი ზომის რგოლები, მოათავსეთ 1 ჩ.კ. ჯემი ნამცხვრების ცენტრში. შეუკარით პირი და გადმოაბრუნეთ. განათავსეთ ცხიმიან ფორმაში, მოაყარეთ შაქარი.
წაუსვით ზემოდან კვერცხის გული, გამოაცხვეთ 20 წუთის განმავლობაში.

ფუნთუშა-კრუასანი კეფირზე

ინგრედიენტები

400 გრ ფქვილი

120 გრ შაქარი

250 მლ კეფირი

150 გრ კარაქი

0,5 ჩ.კ. მარილი

1 ჩ.კ. სოდა

150 გრ გულსართი (ჯემი, შაქრის პუდრა, ყაყაჩოს თესლი, შოკოლადის პასტა, მოხარშული შესქელებული რძე).

მომზადება

ფქვილი ჩაყარეთ ღრმა თასში, მოაყარეთ მარილი, შაქარი, დაამატეთ რბილი კარაქი. ცალკე შეურიეთ კეფირს სოდა, შემდეგ სწრაფად დაამატეთ ფქვილის მასა. მოზილეთ რბილი ცომი.

გაათხელეთ ცომი, დაჭერით სამკუთხედებად (ნამცხვრის მსგავსი). სამკუთხედის ფართო კიდეზე, მოათავსეთ ცოტა გულსართი, გადაახვიეთ კრუასანები.
ფუნთუშები მოათავსეთ პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფურცელზე. სურვილისამებრ მოაყარეთ შაქარი. აცხვეთ 25 წუთის განმავლობაში 200 გრადუსზე.

საფუვრიანი ფუნთუშები

ინგრედიენტები

400-500 გ ფქვილი

1 ჭიქა რძე

75 მლ მზესუმზირის ზეთი

1.5 ჩ.კ. მშრალი საფუარი

0,5 ჩ.კ. მარილი

4 ს.კ. შაქარი

1 კვერცხი

1 კვერცხის გული

მომზადება

ღრმა თასში, შეურიეთ საფუარი გაცრილ ფქვილს, დაამატეთ შაქარი და მარილი. ჩაასხით თბილი რძე და გამდნარი კარაქი, დაამატეთ კვერცხი. მოზილეთ რბილი ცომი, გააჩერეთ 40 წუთის განმავლობაში თბილ ადგილას, შემდეგ კი ჩაზილეთ.

ცომი გაყავით პატარა ბურთებად, თითოეულ ოდნავ გაათხელეთ, მოათავსეთ ცხიმწასმულ საცხობ ფირფიტაზე. წაუსვით ფუნთუშებს კვერცხის გული და მოათავსეთ ღუმელში 15-20 წუთის განმავლობაში 200 გრადუსზე.

გულსართიანი ფუნთუშები

ინგრედიენტები

 

500 გრ ფქვილი

11 გ მშრალი აქტიური საფუარი

0,5 ჩ.კ. მარილი

2 ს.კ. შაქარი

1 კვერცხი

1 კვერცხის გული

250 მლ რძე

100 გრ კარაქი

200 გრ ხილის ჯემი

1 ს.კ. სეზამის თესლი

მომზადება

ჩართეთ ღუმელი (70–80 გრადუსი).
აურიეთ კვერცხი, მარილი, შაქარი და საფუარი ღრმა თასში. დაასხით ამ ყველაფერს თბილი რძე და კარგად აურიეთ. დაამატეთ მდნარი კარაქი და კვლავ აურიეთ. მოაყარეთ ფქვილი ნარევს (დატოვეთ იგი ცოტახანს) და მოზილეთ რბილი ცომი.

მოათავსეთ ცომი თბილ ადგილას, რომ გაფუვდეს. გაყავით პატარა გუნდებად, თითოეულში მოათავსეთ ცოტა გულსართი და მრგვალ ფორმაში წრიულად ჩაალაგეთ გამზადებული ფუნთუშები ისე, რომ ერთმანეთს ეკვროდეს. წაუსვით კვერცხის გული და მოაყარეთ სეზამის თესლი. დატოვეთ 5-7 წუთი, ამ დროის განმავლობაში წინასწარ გახურეთ ღუმელი 200 გრადუსზე. გამოაცხვეთ 20 წუთის განმავლობაში.

გააკვირვეთ თქვენი ოჯახი ახალი კულინარიული გადაწყვეტილებებით, თუ თქვენც ჩემსავით გიყვართ გემრიელი და ფუმფულა ფუნთუშები, ეს რეცეპტები შეინახეთ და არ დაგავიწყდეთ, რომ გაუზიაროთ თქვენს მეგობრებს!

 

0
FacebookEmail
previous post
მასთან ერთად ნებისმიერი წვეულება ნამდვილ დღესასწაულად იქცევა. ფანტასტიურად გემრიელი არაბული “რძის ტორტი”.
next post
სასწაულია: თვალწინ იყინება, მაცივრის გარეშეც კი. “ჩიტის რძე” ჭიქაში ჟელატინის გარეშე,15 წუთში ვამზადებთ და მივირთმევთ.

Related Articles

ამ გემრიელ აკორდეონს ვაშლთან ერთად მესამედ ვამზადებ ერთ...

აგვისტო 12, 2022

ვფიქრობ, რომ ყველა დიასახლისს უნდა ჰქონდეს ასეთი რეცეპტი....

აგვისტო 12, 2022

ვიღებ ჭიქა კეფირს და 10 წუთში ვამზადებ ხრაშუნა...

აგვისტო 11, 2022

ასეთ ნაყინს მაღაზიაში ვეღარ ნახავ. აი რატომ ვაკეთებ...

აგვისტო 9, 2022

ჩვეულებრივი სენდვიჩიც კი მასთან ერთად უკვე პატარა კულინარიული...

აგვისტო 7, 2022

ამ მიქსის გემო ბავშვობიდან მახსოვს და დღემდე მომწონს....

აგვისტო 4, 2022

სანახაობრივი ჰაეროვანი ტკბილი დესერტი.

აგვისტო 3, 2022

საკონდიტრო მაღაზიები ასეთ გემრიელებს არ აკეთებენ! განსაკუთრებით ლამაზია...

აგვისტო 3, 2022

ჩვენმა ბებიებმა ეს რეცეპტი ზეპირად იცოდნენ! საკმაოდ დიდი...

ივლისი 31, 2022

გემრიელად გამოიყურება! და მისი უნაკლო შესრულებისთვის არ არის...

ივლისი 31, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    დედაჩემი ამ კერძს ისე გემრიელად ამზადებს, რომ შეიძლება თეფშიანად გადაგეყლაპოთ. დილით მიირთვით “მასტავა” და მთელი დღით დანაყრებული იქნებით.

  • 2

    დაემშვიდობეთ მუცლის ცხიმსა და ფეხების შეშუპებას. 7 დღეში მინიმუმ 7 კილოგრამით ნაკლები. დიეტა “წებოვანი”- ახალი სიტყვა დიეტოლოგიაში.

  • 3

    არასდროს ვყოფილვარ კოსმეტოლოგთან, მაგრამ სახეზე მიმიკური ნაოჭიც კი არ მაქვს! აი ბუნებრივი ლიფტინგის რეცეპტი ჩემგან!

  • 4

    ყველა ნაოჭი, ფორები და არათანაბრობა გააქრო. კანი ფაიფურივითაა. გაგიზიარებთ ჩემს აღმოჩენას!

  • 5

    სანელებელი, რომელიც ათზე მეტ ფარმაცევტულ მედიკამენტს ცვლის. რა შედეგი მისცა კურკუმამ ჩემს დედამთილს, რომელიც ყოველდღე სვამდა მას.

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC