სასწაულია: თვალწინ იყინება, მაცივრის გარეშეც კი. “ჩიტის რძე” ჭიქაში ჟელატინის გარეშე,15 წუთში ვამზადებთ და მივირთმევთ.

დესერტი “ჩიტის რძე” დიდი ხანია კლასიკური დესერტია. დღეს შეგიძლიათ იპოვოთ მისი უამრავი რეცეპტი . ამიტომ, ჩვენ გადავწყვიტეთ შემოგთავაზოთ დესერტის უფრო მარტივი ვერსია, რომელიც მომზადებულია აგარ-აგარზე. თუ მოულოდნელად რამე ტკბილი მოგინდებათ, ეს რეცეპტი დაგეხმარებათ.

დესერტი “ჩიტის რძე” აგარ-აგარზე

ინგრედიენტები

არაჟანი 400 გრ

შაქარი 100 გ

აგარ-აგარი 1 ჩ.კ.

შავი შოკოლადი 100 გ

ქოქოსის ფანტელი 30 გრ

მომზადება

350 გრ არაჟანს შეურიეთ შაქარი და აგარ-აგარი. ათქვიფეთ მასა მიქსერით, სანამ ინგრედიენტები მთლიანად არ დაიშლება. შემდეგ არაჟნის ნაზავი ჩაასხით ჭიქებში 2/3 და შედგით მაცივარში 20 წუთის განმავლობაში.

შოკოლადი დაამტვრიეთ, დაამატეთ 50 გ არაჟანი და დადგით ორთქლის აბაზანაზე, როცა გადნება, მოასხით ჭიქებში მოთავსებულ მასას, მსუბუქად აურიეთ ზედა ფენა და მოაყარეთ ქოქოსისფანტელები.

ყველაზე სწრაფი “ჩიტის რძე” მზად არის! თუ გსურთ უფრო თხელი დესერტი, გამოიყენეთ რძე ან ნაღები არაჟნის ნაცვლად. შემდეგ შეგიძლიათ თანაბრად გადაანაწილოთ შოკოლადის მასა. გემრიელად მიირთვით!

Loading...