ტორტი პეჩენიებით “მინის ნამსხვრევები”
ინგრედიენტები
პეჩენიები 200 გრ
კივის არომატული ჟელე 90 გ
ლიმონის ჟელე 90 გრ
მარწყვის ჟელე 90 გ
ალუბლის ჟელე 90 გ
ფორთოხლის ჟელე 90 გ
იოგურტი 400 გრ
ნაღები 200 გრ
რძე 200 მლ
შაქრის პუდრა 200 გრ
ჟელატინი 4 ს.კ.
მომზადება
ამ დესერტისთვის, ნებისმიერი გემოვნების ჟელე შესაფერისია. მთავარი ის არის, რომ უნდა იყოს მინიმუმ 5. დაასხით თითოეულ ჟელეს 1.5 ჭიქა წყალი ცალ-ცალკე ჭურჭელში.
ჟელე დავჭრათ პატარა კუბიკებად და მოვათავსოთ ღრმა თასში ერთად. ნამცხვრის ფორმაში (დაახლოებით 23 x 33 სმ ზომის) ფსკერზე დავალაგოთ მჭიდროდ პეჩენიები.
დაასხით ჟელატინს 0,5 ჭიქა ცივი რძე, 10 წუთის განმავლობაში დატოვეთ ნარევი, რომ გაფუვდეს. დარჩენილი რძე აადუღეთ შაქართან ერთად და აურიეთ ეს ორი ნარევი.
ურიეთ ნარევს, სანამ ჟელატინი არ გაიხსნება. შემდეგ გააციეთ. შეურიეთ ჟელატინის მასას იოგურტი და ათქვეფილი ნაღები 30% ცხიმიანობის.
აურიეთ ეს მასა ფერად ჟელეებს და შემდეგ გადაანაწილეთ პეჩენიების ფენაზე.
ზემოდან ისევ პეჩენიის ფენა გაშალეთ, თავზე ხის დაფა დაადეთ, რომ პეჩენიამ კარგად შეიწოვოს კრემი. მოათავსეთ მინიმუმ 2 საათის განმავლობაში მაცივარში.
ტორტი გადმოაბრუნეთ და ისე დაჭერით. ძალიან ლამაზია და ყველას მოსწონს ეს დესერტი, ვინც მიირთვა.