როცა ვფიქრობ, რამდენად სასარგებლოა, დაუყოვნებლივ ვაცხობ პოლონურ არომატულ კექსს “მაზურკა”.

by ekaterine

კექსი “მაზურკა” ხმელი ხილით და კაკლით

კექსი “მაზურკა” ეროვნული პოლონური დესერტია, რომელიც ძირითადად დღესასწაულებზე მზადდება. დესერტს ავსებს ნიგვზითა და გამხმარი ხილით, ხოლო თავზე მას ამშვენებს ჯემი, გლაზური ან კრემი. გამოდის წარმოუდგენლად გემრიელი და ლამაზი საკონდიტრო ტკბილეული.

პოლონეთშიც კი უამრავი ვარიანტია მაზურკის ნამცხვრის მომზადებისთვის. რა თქმა უნდა, რაც უფრო შორს არის ისტორიული სამშობლოდან, უფრო მეტი ცვლილება შეიძლება მოხდეს თავდაპირველ რეცეპტში. აქედან გამომდინარე, გვინდა ვისაუბროთ ტრადიციულ მაზურკაზე ხმელი ხილით და კაკლით. მისი მომზადება ძალიან მარტივია, შედეგი კი თავისთავად არაჩვეულებრივია!

ინგრედიენტები

შავი ქლიავის ჩირი 0.5 ჭიქა

გამხმარი გარგარი0.5 ჭიქა.

ქიშმიში 0.5 ჭიქა.

ნიგოზი 1 ჭიქა.

კვერცხი 3 ცალი.

ხორბლის ფქვილი 1 ჭიქა.

შაქარი 1 ჭიქა.

მარგარინი 100 გრ.

სოდა 0,5 ჩაის კოვზი.

ლიმონის წვენი 2 ს.კ.

თაფლი 2 ს.კ.

მომზადება

გამხმარი ხილი დავჭრათ პატარა ნაჭრებად, ხოლო გარეცხეთ და გააშრეთ ქიშმიში. დაჭერით ნიგოზი.

ათქვიფეთ კვერცხი შეურიეთ შაქართან სანამ არ გახდება გლუვი. სანამ ურევთ, ნაზად დაუმატეთ ფქვილი.

ჩაყარეთ დაჭრილი კაკალი და გამხმარი ხილი ცომში, კარგად აურიეთ.

ფორმაზე გაშალეთ პერგამენტის ქაღალდი, წაუსვით ცხიმი და დაასხით ცომი. აცხვეთ დესერტი 35 წუთის განმავლობაში 150–160 ° С ტემპერატურაზე, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.

არომატული კექსის მირთმევა შეიძლება როგორც ცხელი, ასევე ცივი. სცადეთ და დაამატეთ სხვა გამხმარი ხილი ცომს: ხმელი ვაშლი, მსხალი ან მოცვი. თავზე, თუ გსურთ, დაამშვენეთ შაქრის ფხვნილით ან კრემით.

გემრიელად მიირთვით და არ დაგავიწყდეთ გაუზიაროთ რეცეპტი მეგობრებს.

Related Articles