• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

მას აქვს ყველა შანსი, რომ გახდეს თქვენი სააღდგომო სუფრის ფავორიტი.

by ekaterine აპრილი 18, 2020
აპრილი 18, 2020

ტრადიციული რუმინული სააღდგომო პურის რეცეპტი

ტრადიციულად, ბულგარეთსა და რუმინეთში ჩვეულებრივ მიღებულია, რომ სურნელოვანი “კოზუნაკი” მოამზადონ  აღდგომასა და შობისთვის. სინამდვილეში, ეს ტკბილი საფუვრიანი ნამცხვარი ან პური, ალტერნატივაა ცნობილი სააღდგომო პასკის.

მისი მომზადების მრავალი ვარიანტია ცნობილი. გაგიზიარებთ ამ გემრიელი საკონდიტრო ნაწარმის გამოცდილ და საკმაოდ გავრცელებულ რეცეპტს.

საფუვრიანი ტკბილი ღვეზელი

კოზუნაკის ძირითადი ინგრედიენტებია ფქვილი, რძე, შაქარი, კვერცხი, კარაქი და საფუარი. ეს შეიძლება იყოს სწორი ფორმის ან უბრალოდ ბრტყელი ნამცხვარი, სასურველი ფორმის და ზომის შეგიძლიათ მოამზადოთ. მზადდება როგორც გულსართით, ისე მის გარეშე. არაქისი, ყაყაჩოს თესლი, ქიშმიში, რახათ-ლუხუმი, ახალი ხაჭო, კაკაო, მარმელადი და, რა თქმა უნდა, ყველა სახის კომბინაცია შესანიშნავია შესავსებად.

დღეს გთავაზობთ უამრავ  რეცეპტს შორის ერთ-ერთს ამ ტკბილეულთან დაკავშირებით. ამავე დროს, შეგიძლიათ თქვენი გემოვნებით უსასრულოდ გააკეთოთ ექსპერიმენტები.

ინგრედიენტები ცომისთვის

500 გრ ფქვილი

3 ს.კ. შაქარი

20 გრ ახალი საფუარი

75 გ კარაქი

2 კვერცხი

180 მლ რძე

ინგრედიენტები გულსართისთვის

5 ს.კ. კაკაოს ფხვნილი

8 ს.კ. შაქარი

100 გრ დაფქვილი არაქისი

5 ს.კ. რძე

მომზადება:

პირველ რიგში, ვურევთ საფუარს და შაქარს თბილ რძეში.

ჩაყარეთ ფქვილი თასში და დაასხით რძე საფუარით. ყველაფერი კარგად აურიეთ.

კვერცხი ავთქვიფოთ, დავამატოთ მარილი და გამდნარი კარაქი. მოვზილოთ ცომი და დავტოვოთ 1 საათის განმავლობაში თბილ ადგილას გასაფუვებლად.

გულსართი არანაკლებ მარტივად მზადდება. ამისათვის, უბრალოდ აურიეთ ყველა მოცემული ინგრედიენტი, სანამ ერთგვაროვანი არ გახდება.

განსაზღვრული დროის შემდეგ, ჩვენ გადმოვიღებთ ცომს, გავაბრტყელებთ მას ოთხკუთხედად. შეავსეთ გულსართით. გადაახვიეთ ფრთხილად. გააცხელეთ ღრმა სწორკუთხა ფორმა, წაუსვით ზეთი.

მოათავსეთ შიგ გადახვეული ნამცხვარი.

ცომი 20 წუთის განმავლობაში გააჩერეთ. შემდეგ შედგით წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 ° C ტემპერატურაზე 40 წუთის განმავლობაში. შეამოწმეთ მზადყოფნა კბილის ჩხირით ან ასანთის ღერით.

სცადეთ და ერთხელ მაინც გააკეთეთ ეს ნამცხვარი. დარწმუნებული ვარ, მას აქვს ყველა შანსი, რომ გახდეს თქვენი სააღდგომო სუფრის ფავორიტი. გემრიელად მიირთვით!

 

0
FacebookEmail
previous post
ჯემი, შედედებული რძე ან მოხარშული კრემი – შესანიშნავად შეავსებს დესერტს. რატომ უნდა გადაახვიოთ ჯერ კიდევ ცხელი რულეტი!
next post
ჩემი ოჯახის საყვარელი დესერტი “ტვიქსი”.

Related Articles

პირველ ქილას მეორე დღესვე ვხსნი, რადგან მოთმენის უნარი...

ივლისი 5, 2022

ეს სოუსი უბრალო საჭმელსაც კი კულინარიულ შედევრად გადააქცევს!

ივლისი 5, 2022

გემოს და არომატის ფეიერვერკი, რომელსაც სიტყვებით ვერ გადმოსცემ....

ივნისი 22, 2022

გურმანები ამატებენ სანელებლებს, ლიქიორებს და მარილსაც კი. მაგრამ...

ივნისი 22, 2022

მაღაზიაში ნაყიდი ნაყინის ჯანსაღი ალტერნატივაა.

ივნისი 22, 2022

მდიდარი ნაღებისებრი გემო მაშინვე გაბრუნებს ბავშვობაში, როცა ნაყინი...

ივნისი 20, 2022

ცოტა ხნის წინ გამყიდველმა საბოლოოდ გაამხილა საიდუმლო. ახლა...

ივნისი 20, 2022

გვერდს ვერ აუვლი! უნივერსალური რეცეპტია ნატურალური ჟელეს მოსამზადებლად!

ივნისი 10, 2022

მარწყვის გამხმარი ყუნწები უფრო ღირებულია ვიდრე თავად კენკრა:...

ივნისი 4, 2022

მას შემდეგ რაც ამ კერძით ვახშმობას დავიწყებ, ვიცი...

მაისი 29, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    რომელი გოგო იქნება უფრო ლამაზი, როცა შემოტრიალდება? გააკეთე არჩევანი და გაიგე სრული სიმართლე შენს შესახებ.

  • 2

    სასწაული დიეტა აღმოვაჩინე დღეს, სულ რაღაც 14 დღე და მინუს 7 კილოგრამი

  • 3

    პირველ ქილას მეორე დღესვე ვხსნი, რადგან მოთმენის უნარი არ მაქვს 😂

  • 4

    ჰაეროვანი მოხარშული ცომის რეცეპტი, რომელზეც ჩემი ქმარი გიჟდება. რეცეპტი, რომელიც თაობიდან თაობას გადაეცა.

  • 5

    ეს სოუსი უბრალო საჭმელსაც კი კულინარიულ შედევრად გადააქცევს!

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC