ჯემი, შედედებული რძე ან მოხარშული კრემი – შესანიშნავად შეავსებს დესერტს. რატომ უნდა გადაახვიოთ ჯერ კიდევ ცხელი რულეტი!

by ekaterine

ყველა დიასახლისს არ მოსწონს დესერტების მომზადება, რადგან, როგორც წესი, ეს საკმაოდ შრომატევადი და გრძელი პროცესია. თუმცა, არსებობს ტკბილეული, რომლის მომზადებას რამდენიმე წუთი სჭირდება. სწორედ ამიტომ გეპატიჟებით ტკბილი რულეტის მოსამზადებლად სხვადასხვა გულსართით!

 

რულეტი მრავალფეროვანი გულსართით

ასეთი ხელნაკეთი რულეტის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ არაუმეტეს 10-15 წუთისა. ეს იმიტომ ხდება, რომ მასში შემავალი ინგრედიენტები ძალიან მინიმალურია და ძალიან სწრაფად ცხვება. ამავდროულად, მთელი ოჯახი აუცილებლად ისიამოვნებს დესერტით!

ინგრედიენტები

1/2 ჭიქა შაქარი

3 კვერცხი

1 ჭიქა ფქვილი

2 ს.კ. თაფლი

1 ჩ.კ. სოდა

2 ჩ.კ. ძმარი

გულსართი (გემოვნებით)

მომზადება

აურიეთ ფქვილი და შაქარი თასში.

ავთქვიფოთ კვერცხი და დავამატოთ თაფლი.

ჩავასხათ სოდა ძმრით და ყველაფერი კარგად ავურიოთ მიქსერით. რულეტის ცომი მზად არის!

ვიღებთ საცხობი ფურცელს დაახლოებით 40×40 სმ ზომის ზომით, ვფარავთ მას პერგამენტის ქაღალდით და ზეთს ვუსვამთ. ჩვენ გვჭირდება ნამცხვარი საკმაოდ თხელი (2-3 სმ სიმაღლის). ცომი გავშალოთ ქაღალდზე, თანაბრად გადავანაწილოთ მთელ ზედაპირზე. შევდგათ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 ℃ 5-7 წუთის განმავლობაში.

გახსოვდეთ, რომ  ღუმელის ნამცხვრის გამოცხობა დიდხანს არ შეიძლება. წინააღმდეგ შემთხვევაში, ის ძალიან მშრალი გახდება და დაიმტვრევა.

განსაზღვრული დროის შემდეგ, გამოიღეთ ღუმელიდან და დაუყოვნებლივ დააფარეთ ნესტიანი პირსახოცი. ასე ცომს უფრო ადვილად გადაახვევთ. გადმოაბრუნეთ, ცხელი გადაახვიეთ, შემდეგ გაშალეთ და წაუსვით სასურველი გულსართი, შემდეგ გადაახვიეთ. გემრიელად მიირთვით!

ნუ მოგერიდებათ ექსპერიმენტი, შეგიძლიათ ცომში დაამატოთ კაკაო, რულეტი შეიძენს შოკოლადის გემოს, ზემოდან შეგიძლიათ გააფორმოთ მინანქრით, ყველაფერი ფანტაზიით შემოიფარგლება. ასიამოვნეთ საკუთარი თავი და ალობლები ვარდისფერი რულეტით. წარმატებებს გისურვებთ!

Related Articles