თხელი ღვეზელები კარტოფილით
მიუხედავად იმისა, რომ კარტოფილის ღვეზელებს ძნელად უწოდებენ ჯანსაღ საკვებს, თითქმის ყველას უყვარს ისინი. ყველას, რადგან ისინი ბავშვობას გვახსენებენ, ასეთ საკვებს ჩვენთვის დედები და ბებიები ამზადებდნენ, ან ბუფეტში ვყიდულობდით. ამიტომ მისი გემოს დავიწყეა უბრალოდ შეუძლებელია.
ინგრედიენტები
ხორბლის ფქვილი 900 გ
კეფირი 500 მლ
შაქარი 2 ს.კ.
მარილი 1 ჩ.კ
კვერცხი 2 ცალი
მარგარინი 100 გრ
მშრალი საფუარი 9 გრ
კარტოფილი 7 ცალი
ხახვი 1 ცალი
შავი პილპილი და მარილი გემოვნებით.
მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით.
მომზადება:
გაათბეთ კეფირი 36 ° C- მდე. დაასხით გამდნარი მარგარინი, დაუმატეთ კვერცხი, მარილი, შაქარი. დაამატეთ საფუარი ბოლოს. კარგად აურიეთ. დაამატეთ ფქვილი. მოზილეთ ცომი.
ზეთიანი ხელით მოზილეთ ცომი და მიეცით ბურთის ფორმა, ჩადეთ ქვაბში, დაახურეთ თავსახური და 30 წუთით თბილ ადგილას მოათავსეთ.
ცომი დაყავით პატარა გუნდებათ, გაათხელეთ და შუაში მოათავსეთ კარტოფილის პიურე შემწვარი ხახვით, შეუკარით გვერდები და მიეცით სასურველი ფორმა.
გამოაცხვეთ ტაფაში გაცხელებულ ზეთში, შემდეგ მოათავსეთ ქაღალდის ხელსახოცზე.
მომზადებული ცომიდან საკმაოდ ბევრი გემრიელი ღვეზელები მიიღება. ამიტომ, თუკი საჭმლის მცირე რაოდენობას ამზადებთ, აიღეთ ინგრედიენტების ნახევარი. ამ კერძის გულისთვის, თქვენ უნდა მიატოვოთ დიეტა მინიმუმ ერთი დღის განმავლობაში!