თურქული წვნიანი-მერჯიმეკ ჩორბასი, ანუ ჩორბას რეცეპტი სტალიკ ხანკიშიევისგან.

by ekaterine

თურქული სამზარეულო  მდიდარია კერძებით, რომლებიც გამოირჩევა დახვეწილი გემოთი და არომატებით.  ადგილობრივი შეფები წარმატებით აერთიანებენ აღმოსავლეთისა და დასავლეთის ტრადიციებს.  სუნელების ოსტატურად გამოყენებით, თურქები სულით და გულით ამზადებენ: გემრიელად და გულუხვად.

ქვეყანაში იზრდება მრავალი განსხვავებული პარკოსანი, რომელთა შორისაა ოსპი. Merdzimek Chorbasy – თურქული სუპ-პიურე, რომლის სახელი სიტყვასიტყვით ითარგმნება, როგორც ოსპის სუპი. განსაკუთრებული ჯანსაღი და ნოყიერი სუპია, რომელიც ყველაზე დახვეწილ გურმანებსაც კი მოეწონებათ.

суп с чечевицей красной

გასწავლით, თუ როგორ უნდა მომზადდეს თურქული ოსპი – გემრიელი, მსუბუქი და ნოყიერი კერძი.

ოსპის წვნიანი სტალიკ ხანკიშიევისგან

წითელი ოსპის წვნიანი

ინგრედიენტები

200 გრ წითელი ოსპი

1 ლიტრი წყალი

ხახვი

სტაფილო ან გოგრა

100 გრ კარაქი

1 ჩ.კ. წითელი წიწაკა

ლიმონის წვენი

ფქვილი

კურკუმა

მარილი

მომზადება

დაჭერით ბოსტნეული. ჩვენ ხახვს ძალიან წვრილად არ ვჭრით, რადგან ვამზადებთ სუპ-პიურეს.

лук нарезаем кубиками

გოგრა ან სტაფილო დავჭრათ პატარა კუბებად. ის როცა კარგად მოიხარშება, მას დავაბლენდერებთ, ასე რომ  დიდი ნაჭრების დაჭრა შეგიძლიათ.

тыква блюда

ხახვი კურკუმასთან ერთად მოშუშეთ კარაქში. შემდეგ დაამატეთ ფქვილი: 1 სუფრის კოვზი 1 ხახვზე.

жареный лук блюда

დაამატეთ სანელებლები: ნახევარი ჩაის კოვზი წიწაკა და ძირა. შემდეგ დაამატეთ ტომატის პასტა და აჯიკა.

суп специи

ჩვენს კერძში მთავარი პროდუქტი არის ოსპი. გავრეცხოთ და ჩავყაროთ მარცვალი: 1 ჭიქა ოსპი 1 ლიტრ წყალში.

чечевица красная суп

სანამ წყალს დავასხავთ, ოსპი ბოსტნეულთან ერთად მოშუშეთ ცხიმში. დავასხათ წყალი და 10-15 წუთი დაბალ ცეცხლზე ვადუღოთ.

ბლენდერის გამოყენებით, აურიეთ სუპი ისე, რომ პიურე გამოვიდეს. საჭიროების შემთხვევაში დაამატეთ ლიმონის წვენი და მარილი.

суп пюре с чечевицей

 

ცალკე ავურიოთ აჯიკა, წითელი წიწაკა და მარილი, დავამატოთ კარაქი, კარგად ავზილოთ და დავამატოთ წვნიანს.

аджика с паприкой

გემრიელი სუპ-პიურე – ჩორბა მზადაა. მიირთვით ერთ ნაჭერ ლიმონთან ერთად.

 

 

Related Articles