ეს ფრანგული ბრიოშია, მაგრამ ჩემთვის გემრიელი ფუნთუშა. ჩემს ოჯახში ყველას უყვარს!

by ekaterine

ამ ფუნთუშის ისტორიას ერთ საუკუნეზე მეტი დრო აქვს. იგი მომზადდა შორეულ მე -16 საუკუნეში ნორმანდიაში და მე -17 საუკუნეში საფრანგეთის დასავლეთით. ადრე, ასეთი მშვენიერი ფუნთუშის დამზადებას მთელი დღე სჭირდებოდა, რადგან ცომი უნდა გაცივებულიყო. ახლა ტექნოლოგია გამარტივდა, რამაც გამოიწვია გემოვნების შეცვლა.

დღეს ბრიოში ეწოდება ფუნთუშას, რომელიც მზადდება ერთმანეთთან რამდენიმე ბურთების შეერთებით. ასეთი დესერტის მომზადება ძალიან მარტივია და ძალიან სწრაფად იჭმევა.

ფუნთუშა შედედებული რძით

ინგრედიენტები

რძე 120 მლ

შაქარი 60 გრ

ხორბლის ფქვილი 450 გრ

კვერცხი გული 2 ცალი.

კვერცხი 1 ცალი.

შედედებული რძე 90 მლ

საფუარი 1 ს.კ.

მარილი 1 ჩ.კ.

შაქრის ფხვნილი გემოვნებით

მომზადება

შეურიეთ საფუარი, შაქარი, მარილი და თბილი რძე, დატოვეთ 30 წუთი.

дрожжи с сахаром

დაამატეთ კვერცხი, გული, შედედებული რძე და საფუარი. თანდათანობით დაამატეთ ფქვილი, მოზილეთ ცომი და დატოვეთ 2 საათის განმავლობაში.

Расстойка теста

ცომიდან რამდენიმე ბურთი გააკეთეთ და მოათავსეთ საცხობ ფორმაში  წრიულად და ერთი ბურთი ცენტრში. დააფარეთ და დატოვეთ 30 წუთი.

шарики из теста

გააცხელეთ ღუმელი 180 ° C ტემპერატურაზე და გამოაცხვეთ 20-25 წუთის განმავლობაში, სანამ არ გამოჩნდება ყავისფერი ქერქი. თავზე მოაყარეთ ბრიოშს შაქრის პუდრა, დეკორაციისთვის.

 

Related Articles