ამ ფუნთუშის ისტორიას ერთ საუკუნეზე მეტი დრო აქვს. იგი მომზადდა შორეულ მე -16 საუკუნეში ნორმანდიაში და მე -17 საუკუნეში საფრანგეთის დასავლეთით. ადრე, ასეთი მშვენიერი ფუნთუშის დამზადებას მთელი დღე სჭირდებოდა, რადგან ცომი უნდა გაცივებულიყო. ახლა ტექნოლოგია გამარტივდა, რამაც გამოიწვია გემოვნების შეცვლა.
დღეს ბრიოში ეწოდება ფუნთუშას, რომელიც მზადდება ერთმანეთთან რამდენიმე ბურთების შეერთებით. ასეთი დესერტის მომზადება ძალიან მარტივია და ძალიან სწრაფად იჭმევა.
ფუნთუშა შედედებული რძით
ინგრედიენტები
რძე 120 მლ
შაქარი 60 გრ
ხორბლის ფქვილი 450 გრ
კვერცხი გული 2 ცალი.
კვერცხი 1 ცალი.
შედედებული რძე 90 მლ
საფუარი 1 ს.კ.
მარილი 1 ჩ.კ.
შაქრის ფხვნილი გემოვნებით
მომზადება
შეურიეთ საფუარი, შაქარი, მარილი და თბილი რძე, დატოვეთ 30 წუთი.
დაამატეთ კვერცხი, გული, შედედებული რძე და საფუარი. თანდათანობით დაამატეთ ფქვილი, მოზილეთ ცომი და დატოვეთ 2 საათის განმავლობაში.
ცომიდან რამდენიმე ბურთი გააკეთეთ და მოათავსეთ საცხობ ფორმაში წრიულად და ერთი ბურთი ცენტრში. დააფარეთ და დატოვეთ 30 წუთი.
გააცხელეთ ღუმელი 180 ° C ტემპერატურაზე და გამოაცხვეთ 20-25 წუთის განმავლობაში, სანამ არ გამოჩნდება ყავისფერი ქერქი. თავზე მოაყარეთ ბრიოშს შაქრის პუდრა, დეკორაციისთვის.