როგორ გავაკეთოთ ცხელი სენდვიჩები
საუზმეზე სენდვიჩები ჩვეულებრივი და ნაცნობია ჩვენთვის, მაგრამ რატომ არ უნდა მოვამზადოთ ასეთი მარტივი კერძი ახალი უჩვეულო რეცეპტის მიხედვით? ეს არის ის, რაც ჩვენ მოვამზადეთ თქვენთვის.
ცხელი სენდვიჩებისთვის არ გვჭირდება ბევრი ინგრედიენტი და დრო. თქვენ უნდა გააკეთოთ კვერცხის სოუსი ნატურალური იოგურტით, რომელშიც პურს ამოავლებთ. ყველი დაამატებს წელვადობას, ხოლო პომიდორი გახდის წვნიანს.
ინგრედიენტები
პური 300 გრ
კვერცხი 1 ცალი
იოგურტი 3 ს.კ.
კარაქი 3 ს.კ.
მყარი ყველი 150 გრ
პომიდორი ჩერი 200 გ
პროვანსული მწვანილი 1 ჩ.კ.
მომზადება
ათქვიფეთ კვერცხი. დაადნეთ კარაქი და ჩაასხით კვერცხში. დაამატეთ იოგურტი, მწვანილი და მარილი. მოათავსეთ 12 ნაჭერი პური პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე. თითოეულ ნაჭერს დაასხით ცოტა სოუსი. გახეხილი ყველი ზემოდან მოაყარეთ, შემდეგ დაჭრილი პომიდორი.
აცხვეთ სენდვიჩები 5 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე.
ასეთი საუზმე იდეალურია. რაც დაგრჩებათ, შეგიძლიათ წაიღოთ სასწავლებელში ან სამსახურში.
როგორ გავაკეთოთ კრუასანები
ხაჭოთი მომზადებულ საუზმეს ჩვენი ბებიებიც მიირთმევდნენ და ყოველ ჯერზე აუმჯობესებდნენ ამ დესერტის მომზადების რეცეპტს.
ჩვენს რეცეპტში, ყველაფერი საკმაოდ მარტივია. არ არის საჭირო დიდხანს დაველოდოთ ცომს. ზოგადად, დაახლოებით ერთი საათი დაგჭირდებათ თქვენი ოჯახის წევრებისთვის და მეგობრებისთვის, მშვენიერი დესერტის მომზადებისთვის.
ინგრედიენტები
ხაჭო 150 გ
კარაქი 125 გ
კვერცხი 1 ცალი
საფუარი 15 გრ
რძე 70 მლ
ხორბლის ფქვილი 300 გრ
შაქარი 60 გ
მარილი გემოვნებით
მანკა 2 ს.კ.
არაჟანი 3 ს.კ.
ლიმონი 0,5 ცალი
კვერცხის გული .1 ც.
მომზადება
საფუარი შეურიეთ 50 მლ თბილ რძეს, დაამატეთ 1 ს.კ. შაქარი და ფქვილი. აურიეთ საფუძვლიანად და გააჩერეთ.
დარჩენილი ფქვილი თასში ჩაყარეთ. ჩაახეხეთ კარაქი. დაამატეთ 1 ს.კ. შაქარი და მარილი. აურიეთ.
დაამატეთ საფუვრიანი მასა და კვერცხი თასში. მოზილეთ ცომი. დაფარეთ თასს ცელოფანი და შედგით მაცივარში ნახევარი საათის განმავლობაში.
ცალკე აურიეთ ხაჭო, არაჟანი და დარჩენილი შაქარი. დაამატეთ მანანის ბურღული. გახეხეთ ნახევარი ლიმონი და დაამატეთ.
ცომი გაყავით 4 თანაბარ ნაწილად. გაათხელეთ თითოეული თხელ ფენად. გააკეთეთ თანაბარი ზომის მცირე სამკუთხედები, ფართო კიდეზე, მოათავსეთ ცოტა გულსართი. გადაახვიეთ წვერისკენ.
მოათავსეთ პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე. აურიეთ კვერცხის გული დარჩენილ რძეში და წაუსვით ნამცხვრებს. აცხვეთ დესერტი 10 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე.
ასეთი დესერტი ბავშვებთან ერთად შეგიძლიათ მოამზადოთ, მათ აუცილებლად მოეწონებათ პატარა სამკუთხედების გამოჭრა და გადახვევა.
როგორ მოვამზადოთ ხაჭოს რგოლები
ინგრედიენტები
ხორბლის ფქვილი 300 გ
კვერცხი 1 ც.
გამაფხვიერებელი 10 გ
ხაჭო 200 გრ
სულგუნის ყველი 200 გრ
შაქარი 1 ჩ.კ
რძე 120 მლ
მარილი, სეზამის მარცვლები გემოვნებით
მომზადება
გახეხილი ყველი შეურიეთ ხაჭოს. დაამატეთ კვერცხი და აურიეთ.ფქვილს დაამატეთ გამაფხვიერებელი, შაქარი და მარილი. ყველის მასაში აურიეთ. ცომში დაამატეთ 100 მლ რძე და კვლავ აურიეთ. მოზილეთ ცომი, შემდეგ გაყავით 8 თანაბარ ნაწილად. თითოეული ბურთი გააბრტყელეთ ოდნავ და გააკეთეთ ხვრელი შიგნით, როგორც ნამცხვარი ან დონატა.დააწყვეთ პერგამენტზე დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე. წაუსვით თითოეულ ნამცხვარს დარჩენილი რძე და მოაყარეთ სეზამის თესლი. აცხვეთ 25 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე.
რგოლები შეიძლება დაუყოვნებლივ მიირთვათ. ფრთხილად იყავით, ღუმელში შეწვისას ზედმეტად არ გაშრეს. თუ გსურთ, დაამატეთ თქვენი საყვარელი სანელებლები ცომს, მაშინ გემო უფრო პიკანტური იქნება. გემრიელად მიირთვით!