ჩემს ოჯახში ყველა ხორცის კერძების მოყვარულია, მაგრამ მათაც გაუჭირდათ ინგრედიენტების ამოცნობა. კერძის ჯადოსნური გემო ამ სოუსის დამსახურებაა.

by ekaterine

ძალიან ბევრი რეცეპტი არსებობს კატლეტების, რომლებიც მზადდება ქათმის, ძროხის ხორცის, თევზისგან.

ეს კი ქათმის კატლეტის ფრანგული ვერსიაა. კერძი ნაღების წყალობით ძალიან წვნიანია და ბულგარული წიწაკა ამდიდრებს მთლიანად ხორცის გემოს.

არაჩვეულებრივი კრემისებური ისპანახის სოუსი საინტერესო საიდუმლო ინგრედიენტით.

ფრანგული კერძი “მონ შერი”

ქათმის კატლეტები სოუსით

ინგრედიენტები

ქათმის ფარში 700 გრ

კვერცხი 1 ცალი

არაჟანი 1 ს.კ.

ბულგარული წიწაკა 1 ცალი

მწვანე ხახვი 1 კონა.

ოხრახუში 1 კონა.

მყარი ყველი 50 გრ

მარილი, პილპილი, ქონდარი გემოვნებით

ნიორი 1 კბილი

ნაღები 115 გრ

კარაქი 1 ჩ.კ

ზეითუნის ზეთი 4 ს.კ.

პიტნა გემოვნებით

ისპანახი 50 გრამი

მომზადება

ათქვიფეთ გაგრილებული ფარში. წვრილად დაჭერით წიწაკა, ხახვი, ნახევარი კონა ოხრახუში. ყველაფერი დაუმატეთ ფარშს, აურიეთ. ათქვიფეთ კვერცხი, დაუმატეთ არაჟანი, 1 სუფრის კოვზი ნაღები,  ნიორი. კარგად აურიეთ.

куриный фарш

გახეხეთ ყველი და ფარშს დაამატეთ. დაამატეთ მარილი, წიწაკა და ქონდარი გემოვნებით.

 

тертый сыр

აურიეთ ფარში და გააკეთეთ კატლეტები. გაცხელებულ ტაფაზე ზეთში შეწვით ორივე მხარეს.

ტაფას თავსახური არ დააფაროთ.

 

котлеты из куриного фарша

სოუსისთვის გააცხელეთ ტაფა, დაასხით 1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი და კარაქი, დაუმატეთ დაფქვილი ისპანახი (შეგიძლიათ გამოიყენოთ გაყინული), დარჩენილი ნაღები და მარილი. დაჭერით დარჩენილი ოხრახუში და პიტნა. მოთუშეთ საშუალო ცეცხლზე 5-7 წუთი.

соус к котлетам

კატლეტები მიირთვით ისპანახის სოუსთან ერთად.

подача котлет

 

Related Articles