ძალიან ბევრი რეცეპტი არსებობს კატლეტების, რომლებიც მზადდება ქათმის, ძროხის ხორცის, თევზისგან.
ეს კი ქათმის კატლეტის ფრანგული ვერსიაა. კერძი ნაღების წყალობით ძალიან წვნიანია და ბულგარული წიწაკა ამდიდრებს მთლიანად ხორცის გემოს.
არაჩვეულებრივი კრემისებური ისპანახის სოუსი საინტერესო საიდუმლო ინგრედიენტით.
ფრანგული კერძი “მონ შერი”
ქათმის კატლეტები სოუსით
ინგრედიენტები
ქათმის ფარში 700 გრ
კვერცხი 1 ცალი
არაჟანი 1 ს.კ.
ბულგარული წიწაკა 1 ცალი
მწვანე ხახვი 1 კონა.
ოხრახუში 1 კონა.
მყარი ყველი 50 გრ
მარილი, პილპილი, ქონდარი გემოვნებით
ნიორი 1 კბილი
ნაღები 115 გრ
კარაქი 1 ჩ.კ
ზეითუნის ზეთი 4 ს.კ.
პიტნა გემოვნებით
ისპანახი 50 გრამი
მომზადება
ათქვიფეთ გაგრილებული ფარში. წვრილად დაჭერით წიწაკა, ხახვი, ნახევარი კონა ოხრახუში. ყველაფერი დაუმატეთ ფარშს, აურიეთ. ათქვიფეთ კვერცხი, დაუმატეთ არაჟანი, 1 სუფრის კოვზი ნაღები, ნიორი. კარგად აურიეთ.
გახეხეთ ყველი და ფარშს დაამატეთ. დაამატეთ მარილი, წიწაკა და ქონდარი გემოვნებით.
აურიეთ ფარში და გააკეთეთ კატლეტები. გაცხელებულ ტაფაზე ზეთში შეწვით ორივე მხარეს.
ტაფას თავსახური არ დააფაროთ.
სოუსისთვის გააცხელეთ ტაფა, დაასხით 1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი და კარაქი, დაუმატეთ დაფქვილი ისპანახი (შეგიძლიათ გამოიყენოთ გაყინული), დარჩენილი ნაღები და მარილი. დაჭერით დარჩენილი ოხრახუში და პიტნა. მოთუშეთ საშუალო ცეცხლზე 5-7 წუთი.
კატლეტები მიირთვით ისპანახის სოუსთან ერთად.