ეს ნამცხვარი ტრადიციულზე უკეთესია. განსხვავება მხოლოდ ფერში არ არის, არამედ ამ საოცარ ფენაში. ტკბილეულის მოყვარულთა ნამდვილი ბედნიერებაა.

by ekaterine

ამ დესერტს ღვთაებრივ გემოს აძლევს თაფლი და ამიტომ ჰქვია მას თაფლიანი ნამცხვარი ანუ “მედოკი”.

ბავშვობაში არცერთი სუფრა არ ჩაივლიდა ამ დესერტის გარეშე. ეხლაც მახსოვს ჰაეროვანი ფირფიტების და ტკბილი არაჟნის კრემის გემო.

ძველი რეცეპტები ახლით შეიცვალა და თითქოს მედოკმა პოპულარობა დაკარგა, მაგრამ როცა შოკოლადის “მედოკის” შესახებ შევიტყვე, ისევ დავიწყე მისი მომზადება.

მუქი ფირფიტების გარდა, შოკოლადის თაფლის ნამცხვრის რეცეპტს კიდევ ერთი საოცარი დამატება აქვს – ქლიავის ფენა. გამხმარი ხილი ნამცხვარს აძლევს არა მხოლოდ საოცარ გემოს, არამედ არომატსაც კი, რომელსაც ვერაფერი შეედრება. მარტივი რეცეპტი და საოცარი შედეგი! რატომ არ უნდა მოვამზადოთ?

“შოკოლადის მედოკი”

ინგრედიენტები

კვერცხი 5 ცალი.

თაფლი 5 ს.კ.

შაქარი 470 გ

ხორბლის ფქვილი 300–350 გ

კაკაოს ფხვნილი 30 გ

გამაფხვიერებელი 1 ჩ / კ

მარილი 1 მწიკვი

არაჟანი 600 გ

ქლიავი 100 გრ

გარგარი 100 გ

კარაქი 20 გ

მომზადება

აურიეთ ფქვილი კაკაოს, მარილსა და გამაფხვიერებელთან ერთად.

ცალკე ათქვიფეთ კვერცხები 270 გრ შაქართან, სანამ კრისტალები ბოლომდე არ დაიშალა და წარმოიქმნება  ქაფი.

კვერცხის მასას დაამატეთ თაფლი. ათქვიფეთ, დაამატეთ ფქვილი რამდენიმე პორციად და მოზილეთ ცომი.

ფორმას წაუსვით კარაქი. ცომი გადაიტანეთ მასში. აცხვეთ 40-50 წუთის განმავლობაში 180 ° C ტემპერატურაზე.

тесто для медовика

მსხვილად დაჭერით შავი ქლიავი და გარგარის ჩირი. ათქვიფეთ არაჟანი 200 გრ შაქართან ერთად.

как взбить сметанный крем

როდესაც ბისკვიტი გაცივდება, ამოიღეთ იგი ფორმიდან და გაჭერით 3-4 ნამცხვრის ფენებად. გაალამაზეთ  ტორტი კრემით, კრემზე გაშალეთ ქლიავი და გამხმარი გარგარი, როგორც ფენა.

как испечь медовик

შეგიძლიათ გემოვნებისთვის კრემს დაუმატოთ დაჭრილი ნიგოზი და ქიშმიში.

ზემოდან მოასხით მინანქარი ან მოაყარეთ გახეხილი შოკოლადი.

 

Related Articles