გულწრფელად ვამბობ, დიდი ხანია ასეთი გემრიელი არაფერი არ მიჭამია! ძალიან ნაზი ჰაეროვანი ცომი, უბრალოდ დნება თქვენს პირში.
შავი ქლიქვისა და ხმელი გარგარის შიგთავსი წარმოუდგენლად არომატული და წვნიანი ხდება, ხოლო ლიმნის ფენა ჰარმონიულად აბალანსებს ტკბილ გემოს და აძლევს სასიამოვნო მომჟავო გემოს. ნამცხვარი კი არა, ნამდვილად ახდენილი ოცნებაა!
გასწავლით როგორ მოამზადოთ სამფენიანი ნაცხვარი, რომელიც თვალისთვისაც სასიამოვნოა.
სამფენიანი თათრული ღვეზელი
ინგრედიენტები ცომისთვის
3 ჭიქა ფქვილი
200 გრ კარაქი
100 მლ რძე
60 გრ შაქარი
1 ჩ.კ. გამაფხვიერებელი
მარილი
ინგრედიენტები გულსართისთვის
250 გ ხმელი გარგარი
250 გრ ქლიავი
2 ლიმონი
6 ს.კ. შაქარი
1 ს.კ. ფქვილი
მომზადება
შიგთავსის მოსამზადებლად, ლიმონი, გარგარი და ქლიავი ცალ-ცალკე გაატარეთ ხორცსაკეპში.
ლიმონს დაუმატეთ შაქარი და ფქვილი და კარგად აურიეთ.
ცომის მოსამზადებლად ცივი კარაქი გახეხეთ და ფქვილში ასვრიმეთ კარგად. 2 ს. კ. გადაინახეთ ზემოდან მოსაყრელად.
დაამატეთ შაქარი,გამაფხვიერებელი და მარილი, აურიეთ და ბოლოს დაუმატეთ რძე. მოზილეთ ცომი.
გაყავით ცომი 4 ნაწილად ისე, რომ ერთი ცოტა დიდი იყოს დანარჩენებზე.
საცხობ ფორმას წაუსვით ცოტა კარაქი ან გაშალეთ პერგამენტის ქაღალდი. ცომის დიდი ნაწილი გაათხელეთ, მოათავსეთ ფორმაში ძირზე და გვერდებზე.
პირველად ქლიავის ფენა გაშალეთ, შემდეგ გაათხელეთ ცომის მეორე ნაწილი და ფრთხილად დააფინეთ ზემოდან.
შემდეგ გაშალეთ გარგარი და ისევ გათხელებული ცომი, ახლა კი ლიმონი და ცომი. ბოლოს მოაყარეთ ზემოდან კარაქისა და ფქვილის ნარევი.
ნამცხვარი გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე 45-50 წუთის განმავლობაში. დააცადეთ ნამცხვარი გაცივდეს მთლიანად და მხოლოდ ამის შემდეგ დაჭერით ნაჭრებად.
ეს არის სულ, სამფენიანი ნამცხვარი, რომელსაც არომატიზებული შევსება აქვს მზად არის. გემრიელად მიირთვით!