ძალიან მიყვარს ეს დესერტი და ამიტომ ყოველთვის მაქვს სახლში ზეფირი.

by ekaterine

ამბობენ, რომ გემრიელი დესერტების მოსამზადებლად განსაკუთრებული ნიჭი გჭირდებათ. მართლაც, ყველას არ შეუძლია გაუმკლავდეს ცხობის პროცესს. პროფესიონალებსაც კი ზოგჯერ აქვთ პრობლემები ცომთან და ტორტთან დაკავშირებით. მაგრამ ყველა დესერტს არ სჭირდება გამოცხობა, გამოდის, რომ შეგიძლიათ გასაოცარი ტკბილეული ისე მოამზადოთ, რომ არ მოგიწიოთ ღუმელის ჩართვა.

ჩვენ გაგიზიარებთ მშვენიერ რეცეპტს, რომელიც დამზადებულია ზეფირისა და პეჩენიისგან. ამ დესერტის მომზადებაში თითქმის არაფერია რთული; ახალბედა კულინარებსაც კი შეუძლიათ ადვილად გაუმკლავდნენ ასეთ დესერტს.  სცადეთ და ნამდვილად ისიამოვნებთ.

ტორტი ზეფირისგან

ინგრედიენტები

ნამცხვარი პეჩენია 6 ცალი.

ზეფირი 1 კგ

კარაქი 300 გრ

შაქარი 1,5 ჭიქა

კვერცხი 2 ცალი

რძე 1 ჭიქა

კაკალი გემოვნებით

მომზადება

თასში, ფრთხილად ათქვიფეთ კვერცხი შაქრით, დაამატეთ რძე და მოათავსეთ ნარევი დაბალ ცეცხლზე. მოხარშეთ სანამ არ გასქელდება, მუდმივად აურიეთ და არ გაუშვათ რომ ადუღდეს.

დააცადეთ, რომ კრემი ოდნავ გაგრილდეს, დაამატეთ მასში დარბილებული კარაქი და აურიეთ ინგრედიენტები საფუძვლიანად მიქსერით, სანამ ერთგვაროვანი არ გახდება.

ზეფირი დაჭერით სამ ნაწილად. პეჩენია დაფქვით.

ტორტისთვის განკუთვნილ თეფშზე დაალაგეთ ზეფირი ერთ ფენად, წაუსვით კრემი და მოაყარეთ პეჩენია, შემდეგ ისევ გაიმეორეთ მანამ, სანამ ინგრედიენტები არ დამთავრდება.

დაფქვით ნიგოზი  და ნამცხვარს ზემოდან მოაყარეთ. დესერტი მოათავსეთ მაცივარში 12 საათის განმავლობაში, რომ კარგად გაიჟღინთოს.

 

გილოცავთ, გასაოცარი ტორტი გამოცხობის გარეშე მზად არის. შეგიძლიათ დაამშვენოთ იგი გახეხილი შავი ან რძიანი შოკოლადით. მოადუღეთ ტკბილი სურნელოვანი ჩაი და მიირთვით მასთან ერთად. გაუზიარეთ ასეთი კარგი რეცეპტი თქვენს მეგობრებსაც!

 

Related Articles