ვის არ მოსწონს ღვეზელები? თითქმის ყველას უყვარს ეს შესანიშნავი ფქვილოვანი პროდუქტი. ცომის მრავალი რეცეპტი არსებობს. ჩვენ მოვამზადეთ საუკეთესოთა შორის საუკეთესო: საფუარის გარეშე და ხაჭოთი. ამავე დროს, ცომი გარეგნულად და გემოვნებით ჰგავს საფურიანს.
გამოცხობის შემდეგ ხაჭო თითქმის არ იგრძნობა, თუ სწორად მოამზადებთ. სხვათა შორის, ხაჭო შესაფერისია ნებისმიერი ცხიმის შემცველობით. უფრო გემრიელი რომ გახადოთ, ის დამატებით შეიძლება გაწუროთ ცომის მომზადებამდე.
ინგრედიენტები
ხაჭო 250 გ
კვერცხი 2 ცალი
მარილი 1 ჩ.კ.
შაქარი 1 ს.კ.
არაჟანი 2 ს.კ.
სოდა. 0.5 ჩ.კ.
ხორბლის ფქვილი 1 ჭიქა.
ლიმონის წვენი 5 მლ
მომზადება
აურიეთ ხაჭო, არაჟანი, კვერცხი, მარილი და შაქარი. შემდეგ დაამატეთ გაცრილი ფქვილი და სოდა, არ უნდა დაგვავიწყდეს, რომ ბოლოს დავამატოთ ლიმნის წვენი. ფქვილის რაოდენობა დამოკიდებული იქნება ხაჭოს ცხიმის შემცველობაზე, შეცვალეთ თქვენთვის სასურველი რაოდენობით. მოზილეთ ცომი.
ცომი გაყავით 12 ბურთად და შეავსეთ ღვეზელები ნებისმიერი გულსართით. გამოაცხეთ დიდი რაოდენობით მცენარეულ ზეთში. როდესაც ცხვება, ცომი იზრდება როგორც საფურიანი.