ფრანგული ხილის ტორტი “უხილავი” მზადდება სეზონური ვაშლისა და მსხლისგან. როგორ მიიღო მან ეს სახელი? ფაქტია, რომ ამ დესერტის გულსართის რაოდენობა ჭარბობს ცომის რაოდენობას. უფრო მეტიც, ეს უკანასკნელი, როდესაც ცხვება, იკარებაა ნაზი ვანილის კრემში.
კექსი “უხილავი”
ინგრედიენტები
ვაშლი 400 გრ
მსხალი 400 გრ
რძე 100 გრ
გამაფხვიერებელი 1 ჩ / კ
კარაქი 70 გრ
ხორბლის ფქვილი 150 გრ
შაქარი 80 გრ
კვერცხი 2 ცალი
ვანილის შაქარი 20 გრ
მარილი გემოვნებით.
მომზადება
ათქვიფეთ კვერცხი 50 გრ. შაქართან, ვანილის შაქართან და მარილთან ერთად.
დაამატეთ რძე, 30 გრ. გამდნარი კარაქი, 70 გრ, ფქვილი და გამფხვიერებელი.
გაასუფთავეთ ხილი და დაჭერით წვრილ ნაჭრებად. ცომში ამოავლეთ ორივე სახის ხილი და ფენებად მოათავსეთ ცხიმწასმულ პერგამენტიან ფორმაში.
დაასხით დანარჩენი ცომი თავზე. ნამცხვარი გამოაცხვეთ 180–190 გრადუსზე ნახევარ საათში. გააკეთეთ შტრეიზელი: შეურიეთ დარჩენილი ფქვილი, რბილი კარაქი, შაქარი, ვანილი და მარილი. ჩაყარეთ ნარევი საცერში და მოაყარეთ ნამცხვარს. გამოაცხვეთ კიდევ 20 წუთი.
ეს პეროგი არის გაჟღენთილი ხილის წვენით და არ არის ძალიან ტკბილი. შეგიძლიათ მიირთვათ გრილი ჩაისთან და ყავასთან.