ბურბუშელა არის ხრაშუნა ტკბილეული, რომელიც მდუღარე ზეთშია შემწვარი და ზემოდან შაქრის პუდრა აქვს მოყრილი. ბურბუშელის ტრადიციული ცომი მზადდება კვერცხის, ფქვილისა და არყისაგან. მაგრამ ცომი კეფირით გამოდის ძალიან ფაფუკი და ნაზი.
გთავაზობთ რეცეპტს რომელიც უნგრეთშია პოპულარული. ცომი არაჟნით მზადდება, გამდნარ კარაქს უმატებენ ბოლოს. ასეთი ცომი მეორე დღესაც ინარჩუნებს პირვანდელ ჰაეროვნებას.
ინგრედიენტები
ხორბლის ფქვილი 250 გრ
შაქარი 50 გ
მარილი გემოვნებით
კვერცხის გული 4 ცალი
კონიაკი 1 ს.კ.
სმეტანა 1 ს.კ.
საფუარი 1 ჩაის კოვზი
რძე 50 მლ
კარაქი 50 გრ
მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით
შაქრის ფხვნილი მოსაყრელად
მომზადება
თბილ რძეში გახსენით საფუარი და ცოტა მარილი.
ჯამში მოათავსეთ ფქვილი, დარჩენილი შაქარი და მარილი. დაუმატეთ კვერცხი გული, გაფუებული საფუარი, კონიაკი და არაჟანი. მოზილეთ ცომი. მოზელვის დროს დაუმატეთ გამდნარი კარაქი. შეფუთეთ ცომი და დატოვეთ 30 წუთით.
ცომი გააბრტყელეთ 0,5სმ სისქის ფირფიტად და დაჭერით მართხკუთხედებად. ჩაჭერით ცენტრში და მიეცით სურათზე ნაჩვენები ფორმა.
ღრმა ტაფაში ჩაასხით ზზეთი, აადუღეთ და მოათავსეთ შიგ ბურბუშელა. შეწვით სანამ ოქროსფერი არ გახდება.
მზა ბურბუშელა მოათავსეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, ზემოდან გულუხვად მოაყარეთ შაქრის პუდრა.
ეს ნამცხვრები მშვენიერია საუზმეზე. გაჭერით სიგრძეზე, წაუსვით ჯემი ან კარაქი, მიირთვით თბილი რძით ან ჩაით.