ეს ნამცხვარი სწორედ ჩემთვისაა. ძალიან მიყვარს დესერტები და თხილეული ერთად!

by ekaterine

ტორტს განსაკუთრებულ გემოს ის აძლევს, რომ თხილი პირდაპირ ცომშია გამომცხვარი. ამის წყალობით, ნამცხვარი განსაკუთრებით არომატული და გემრიელია, ასევე საინტერესო სტრუქტურა აქვთ.

მოხარშული შედედებული რძის კრემი არაჟანითა და კარაქით ძალიან უხდება ნიგვზიან ფირფიტებს.

ინგრედიენტები

კვერცხი 9 ცალი

შაქარი 440 გ

არაჟანი 75 გ

კარაქი 440 გ

ხორბლის ფქვილი 270 გ

გამაფხვიერებელი 18 გ

კაკაოს ფხვნილი 5 ს.კ.

არაქისი 400 გ

მოხარშული შედედებული რძე 400 გრ

მომზადება:

პირველ რიგში მოვამზადოთ ცომი. ამისათვის ცილა და გული დააცალკევეთ ერთმანეთისგან. გულს დაუმატეთ 180 გ შაქარი და ათქვიფეთ ქაფის მიღებამდე. დაუმატეთ არაჟანი, 90გ გამდნარი კარაქი და აურიეთ.

 

ფქვილს დაუმატეთ გამაფხვიერებელი. ფრთხილად აურიეთ კვერცხის გულის მასას.

 

ათქვიფეთ კვერცხის ცილა, დაუმატეთ 250გ შაქარი, გააგრძელეთ თქვეფა. დაუმატეთ კაკაო და აურიეთ კარგად.

 

წაუსვით ცხიმი გამოსაცხობ ფორმას. სველი კოვზით ფორმაში მოათავსეთ 1/4 გულის მასა, გადაანაწილეთ თანაბრად. ახლა კი 1/4 ცილის მასა. ზემოდან მოაყარეთ დაფქვილი არაქისი.

გააცხელეთ ღუმელი 170 ° C- მდე, მოათავსეთ ფორმა იქ და გამოაცხვეთ 25 წუთის განმავლობაში. გამოაცხვეთ კიდევ 3 ნამცხვრის ფენა იმავე გზით.

ათქვიფეთ დარჩენილი კარაქი, დაამატეთ შედედებული რძე და აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

 

შეაერთეთ ტორტის ფირფიტები კრემით, გააფორმეთ თქვენი გემოვნებით. გემოს გასაჯდომად დატოვეთ 6 საათი.

 

სცადეთ სხვადასხვა თხილეული, რომ თქვენი ნამცხვარი ყოველთვის განსხვავებული იყოს: თხილი, ნიგოზი, ნუში. ზემოდან შეიძლება გააფორმოთ თხილით, დაასხათ შოკოლადის მონანქარი ან მოაყაროთ გახეხილი შოკოლადი.

Related Articles