• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

აღმოსავლური ტკბილეული კონიაკის არომატით. მრავალფენიანი ტორტი “მიკადო”

by ekaterine იანვარი 12, 2020
იანვარი 12, 2020

ტორტი “მიკადო” ერთ – ერთი ყველაზე პოპულარული კლასიკური ნამცხვარია. ითვლება, რომ ეს ტრადიციული სომხური დესერტია. თუმცა, მსგავსი რეცეპტით ნამცხვრებს სხვა ქვეყნებში სხვადასხვა სახელწოდებით შეიძლება შეხვდეთ.

ინტერესი Mikado- სთან დაკავშირებით არის გამოწვეული ფილმიდან “უკანასკნელი მაგიკიანი”. ახლა ბევრი ეძებს არა მხოლოდ ორიგინალური კლასიკური ტორტის რეცეპტს, არამედ ინფორმაციას მისი წარმოშობის შესახებ. ჩვენ დარწმუნებით ვიცით, რომ ეს ტრადიციული და საყვარელი დელიკატესია თანამედროვე სომხეთში. მისი რეცეპტი, სავარაუდოდ, საბჭოთა პერიოდში შეიქმნა და არ აქვს კავშირი სომხური სამზარეულოს ძველ რეცეპტებთან.

ჩვენ ვამზადებთ ნამდვილ სომხურ მრავალფენიან ტორტს, რომელიც შედგება დაახლოებით 10 ფირფიტისა და კრემისგან. არსებობს ვარიანტები კრემის გაკეთების მოხარშული შედედებული რძით, მაგრამ აქ ჩვენ გთავაზობთ უფრო მეტ ბუნებრივ ინგრედიენტებს.

ინგრედიენტები

კარაქი 200 გრ

შაქარი 150 გრ

ხორბლის ფქვილი 4-5 ჭიქა

არაჟანი 200 გრ

კვერცხი 3 ცალი

კონიაკი 2 ს.კ.

სოდა 1 ჩ.კ

ვანილინი

ნაღები 100 მლ

იოგურტი 200 მლ

შავი შოკოლადი 100 გრ

მარილი გემოვნებით

მომზადება:

პატარა თასში აურიეთ არაჟანი და სოდა. გააჩერეთ ნახევარი საათის განმავლობაში.

აზილეთ რბილ კარაქთან ერთად  შაქარი, დაამატეთ მარილი და ვანილი. შემდეგ სათითაოდ შეათქვიფეთ  კვერცხი და ყველაფერი კარგად აურიეთ დაბალ სიჩქარეზე.

რბილ კრემისებურ მასას დაუმატეთ არაჟანი სოდით და 1 ჩ.კ კონიაკი. თანდათანობით დაამატეთ გაცრილი ფქვილი და მოზილეთ ცომი. ის უნდა იყოს რბილი და მკვრივი.

მიღებულ ცომს გადააფარეთ ცელოფანი და მოათავსეთ მაცივარში 30–40 წუთის განმავლობაში.

გახეხეთ მაცივარში ნადები შოკოლადი.  მანამდე გააკეთეთ კრემი: გააცხელეთ ნაღები წყლის აბაზანაზე, დაასხით დანარჩენი კონიაკი, დაამატეთ შოკოლადის ნაწილი (მეორე ნაწილი გამოყენებული იქნება ზემოდან მოსაყრელად). აურიეთ სანამ არ გახდება გლუვი. შემდეგ გაგრილებულს დაამატეთ იოგურტი, აურიეთ.

გაციებული ცომი გაყავით 8-10 ნაწილად. გაათხელეთ თითოეული მათგანი თხელი ფენად. დააცხვეთ ნამცხვრები ღუმელში 3-4 წუთის განმავლობაში 180-200 გრადუსზე ტემპერატურაზე. ფრთხილად ამოიღეთ ნამცხვრები საცხობი ფურცლიდან, შემოაჭერით კიდეები დანით. ფირფიტები შეაერთეთ კრემით.ზედა ნამცხვარს მოაყარეთ გახეხილი შოკოლადი. ამის შემდეგ, ნამცხვარი მოათავსეთ გრილ ადგილას მინიმუმ 2.5 საათის განმავლობაში.

ტორტს ჭრიან რომბებად და მიირთმევენ ნატურალურ ყავსთნ ერთად.

1
FacebookEmail
previous post
მეგობარმა მასწავლა როგორ გავწმინდო ხალიჩა მარტივად, ეფექტურად და რაც მთავარია იაფად.
next post
ეს ნამცხვარი სწორედ ჩემთვისაა. ძალიან მიყვარს დესერტები და თხილეული ერთად!

Related Articles

მთავარი ინგრედიენტი განსაკუთრებულ გემოს ანიჭებს გემრიელობას.

მაისი 19, 2022

აუცილებლად სცადეთ კონსერვის მომზადება ამ გზით. იმიტომ რომ...

მაისი 19, 2022

ზომიერად ცხარე, მჟავე და ძალიან გემრიელი. თუ ეძებთ...

მაისი 19, 2022

დანამდვილებით ვიცი, რომ ფხვიერი ხაჭოს ნამცხვარი ქიშმიშით შთაბეჭდილებას...

მაისი 15, 2022

დესერტის მომზადებას 30 წუთს ვუთმობ, კომპლიმენტებს კი გაცილებით...

მაისი 15, 2022

ნაყინი “პლომბირი” – ჩემი საყვარელი დესერტი ყველა სეზონზე!

მაისი 15, 2022

ადრე მაღაზიაში ვყიდულობდი, ახლა ჩემით ვამზადებ!

მაისი 13, 2022

როცა დესერტის მოსამზადებლად საკმარისი დრო არ არის, ყოველთვის...

მაისი 13, 2022

მადისაღმძვრელი ღვეზელი ცხარე შიგთავსით.

მაისი 11, 2022

ასე ვამზადებ ჩილის კეტჩუპით დამარინადებულ კიტრს.

მაისი 11, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ამიერიდან დავაკვირდები მარილის თითოეული შეფუთვის შემადგენლობას. სიურპრიზების მეშინია.

  • 2

    მინუს 9 კილოგრამი თვეში – თქვენი ახალი რეალობა! წარმატების მისაღწევად ნამდვილად ღირს ცდა!

  • 3

    ოცი წელია ამ რეცეპტით ვაცხობ. ცხვება სწრაფად, მისი არომატი კი დიდხანს რჩება ჩემს სამზარეულოში!

  • 4

    ყოველ დილით მიირთვით ეს საუზმე და მერწმუნეთ, ერთ თვეში თავს ვერ იცნობთ.

  • 5

    დიდი ხანია ნუთელას სახლში ვამზადებ. ისეთი გემრიელია, ნაყიდისგან ვერ არჩევენ!

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC