ტორტი “მიკადო” ერთ – ერთი ყველაზე პოპულარული კლასიკური ნამცხვარია. ითვლება, რომ ეს ტრადიციული სომხური დესერტია. თუმცა, მსგავსი რეცეპტით ნამცხვრებს სხვა ქვეყნებში სხვადასხვა სახელწოდებით შეიძლება შეხვდეთ.
ინტერესი Mikado- სთან დაკავშირებით არის გამოწვეული ფილმიდან “უკანასკნელი მაგიკიანი”. ახლა ბევრი ეძებს არა მხოლოდ ორიგინალური კლასიკური ტორტის რეცეპტს, არამედ ინფორმაციას მისი წარმოშობის შესახებ. ჩვენ დარწმუნებით ვიცით, რომ ეს ტრადიციული და საყვარელი დელიკატესია თანამედროვე სომხეთში. მისი რეცეპტი, სავარაუდოდ, საბჭოთა პერიოდში შეიქმნა და არ აქვს კავშირი სომხური სამზარეულოს ძველ რეცეპტებთან.
ჩვენ ვამზადებთ ნამდვილ სომხურ მრავალფენიან ტორტს, რომელიც შედგება დაახლოებით 10 ფირფიტისა და კრემისგან. არსებობს ვარიანტები კრემის გაკეთების მოხარშული შედედებული რძით, მაგრამ აქ ჩვენ გთავაზობთ უფრო მეტ ბუნებრივ ინგრედიენტებს.
ინგრედიენტები
კარაქი 200 გრ
შაქარი 150 გრ
ხორბლის ფქვილი 4-5 ჭიქა
არაჟანი 200 გრ
კვერცხი 3 ცალი
კონიაკი 2 ს.კ.
სოდა 1 ჩ.კ
ვანილინი
ნაღები 100 მლ
იოგურტი 200 მლ
შავი შოკოლადი 100 გრ
მარილი გემოვნებით
მომზადება:
პატარა თასში აურიეთ არაჟანი და სოდა. გააჩერეთ ნახევარი საათის განმავლობაში.
აზილეთ რბილ კარაქთან ერთად შაქარი, დაამატეთ მარილი და ვანილი. შემდეგ სათითაოდ შეათქვიფეთ კვერცხი და ყველაფერი კარგად აურიეთ დაბალ სიჩქარეზე.
რბილ კრემისებურ მასას დაუმატეთ არაჟანი სოდით და 1 ჩ.კ კონიაკი. თანდათანობით დაამატეთ გაცრილი ფქვილი და მოზილეთ ცომი. ის უნდა იყოს რბილი და მკვრივი.
მიღებულ ცომს გადააფარეთ ცელოფანი და მოათავსეთ მაცივარში 30–40 წუთის განმავლობაში.
გახეხეთ მაცივარში ნადები შოკოლადი. მანამდე გააკეთეთ კრემი: გააცხელეთ ნაღები წყლის აბაზანაზე, დაასხით დანარჩენი კონიაკი, დაამატეთ შოკოლადის ნაწილი (მეორე ნაწილი გამოყენებული იქნება ზემოდან მოსაყრელად). აურიეთ სანამ არ გახდება გლუვი. შემდეგ გაგრილებულს დაამატეთ იოგურტი, აურიეთ.
გაციებული ცომი გაყავით 8-10 ნაწილად. გაათხელეთ თითოეული მათგანი თხელი ფენად. დააცხვეთ ნამცხვრები ღუმელში 3-4 წუთის განმავლობაში 180-200 გრადუსზე ტემპერატურაზე. ფრთხილად ამოიღეთ ნამცხვრები საცხობი ფურცლიდან, შემოაჭერით კიდეები დანით. ფირფიტები შეაერთეთ კრემით.ზედა ნამცხვარს მოაყარეთ გახეხილი შოკოლადი. ამის შემდეგ, ნამცხვარი მოათავსეთ გრილ ადგილას მინიმუმ 2.5 საათის განმავლობაში.
ტორტს ჭრიან რომბებად და მიირთმევენ ნატურალურ ყავსთნ ერთად.