რაც არ უნდა სცადონ ტკბილეულის მწარმოებლებმა, ხელნაკეთი ტკბილეული მაინც გემრიელია! მითუმეტეს, რომ მათ არ უმატებენ საღებავებს, კონსერვანტებს, გასქელებისთვის საჭირო ინგრედიენტებს და სხვა არც თუ ისე სასარგებლო დანამატებს.
კარამელიზებული ფორთოხალი ერთ – ერთი ყველაზე წარმატებული რეცეპტია ხელნაკეთი ტკბილეულისთვის. აქვე უნდა აღინიშნოს: ყავისფერი შაქარი უფრო შესაფერისია ამ ტკბილეულზე, ვიდრე ჩვეულებრივი შაქარი და ჩვენ გირჩევთ იპოვოთ უბრალოდ ასეთი ინგრედიენტი. ყავისფერი შაქარი უკეთესად კარამელიზდება, ასევე ნაყოფს სიმკვრივეს ანიჭებს.
ინგრედიენტები
ფორთოხალი 1 კგ
ყავისფერი შაქარი 400 გრ
წყალი 100 მლ
მომზადება:
კარგად გარეცხეთ ფორთოხალი, რადგან აუცილებლად უნდა იქნას გამოყენებული კანი. რგოლები დავჭრათ დაახლოებით 0,5 სმ სისქის ნაჭრებად. ჩავყაროთ შაქარი ღრმა ქვაბის ფსკერზე ერთ ფენად, მოვაყაროთ ხილის ფენა, შემდეგ გავიმეოროთ ფენები, ბოლო უნდა იყოს შაქარი. მოასხით წყალი, დააფარეთ სახურავი და ადუღეთ 2 საათის განმავლობაში. საჭიროების შემთხვევაში დაამატეთ წყალი.
მოამზადეთ და არ დაგავიწყდეთ გაუზიაროთ მეგობრებსაც!