შეუდარებელი ფრანგული ნამცხვარი “ფარ ბრეტონი”

by ekaterine

“ფარ ბრეტონი”

ინგრედიენტები

კვერცხი 3 ცალი

რძე 300 მლ

შაქარი 100 გრ

ვანილის ექსტრაქტი 0.25 ჩ.კ

მარილი 1 ჩ.კ.

კარაქი 5 ს.კ.

ხორბლის ფქვილი 1 ჭიქა.

შავი ქლიავი 1 ჭიქა.

ქიშმიში 0.25 ჭიქა.

შავი ჩაი 1 ჭიქა.

მომზადება

დააბლენდერეთ კვერცხი, რძე, ვანილის ექსტრაქტი, მარილი, გამდნარი კარაქი და შაქარი. დაამატეთ პორციებად გაცრილი ფქვილი და კარგად შეაზილეთ. გადააფარეთ ცომს ცელოფანი და მოათავსეთ მაცივარში 3 საათით, შესაძლოა მთელი ღამითაც.

გარეცხეთ ქიშმიში და ქლიავი, დაასხით მაგარი ცხელი ჩაი. როდესაც ჩაი გაცივდება ოთახის ტემპერატურამდე, დააფარეთ სახურავი და 30 წუთის განმავლობაში გააჩერეთ.

ცომი გამოიღეთ მაცივრიდან, მსუბუქად ათქვიფეთ და ჩაასხით პერგამენტდაფენილ და კარაქწასმულ ფორმაში.

თანაბრად გადაანაწილეთ გაწურული ქიშმიში და ქლიავი ფორმაში. გააგზავნეთ ტორტი წინასწარ გახურებულ ღუმელში 190 გრადუსზე 50-60 წუთის განმავლობაში. შეამოწმეთ გამოცხობის მზადყოფნა კბილის ჩხირით.

გაცივებულ ნამცხვარს ჩვეულებრივ აყრიან შაქრის პუდრას და მიირთმევენ ნაყინის ნაჭერთან ერთად. შეგიძლიათ მოთავსდეთ სავარძელში და მიირთვით ეს გემრიელი ნამცხვარი ჩაისთან ერთად.

Related Articles