სალათი “ალიონუშკა”- ერთდროულად მსუბუქი და ნოყიერი. ზღაპრული სიამოვნება ყველა კოვზში.

by ekaterine

ჩვენ შევეჩვიეთ იმ ფაქტს, რომ ჩვეულებრივ, ძეხვი, ლორი და ყველი მიგვაქვს ცივი კერძის სახით ექსკლუზიურად სუფრაზე. ახლა უკვე ძეხვი ემატება მრავალ ცხელ კერძშიც. ჩვენ მოვამზადეთ თქვენთვის სალათის ვერსია ლორით “ალიონუშკა” – რომელიც გამოდის, ძალიან მსუბუქი და ამავე დროს ნოყიერი და ის სწრაფად და მარტივად მზადდება.

სალათი “ალიონუშკა”

ინგრედიენტები

ლორი 450 გრ

კვერცხი 3 ცალი

კიტრი 1 ცალი

ბულგარული წიწაკა 1 ცალი

დაკონსერვებული სიმინდი 350 გრ

მაიონეზი 4 ს.კ.

კამა გემოვნებით

მარილი და შავი წიწაკა გემოვნებით.

მომზადება

მაგრად მოხარშული კვერცხი გააციეთ, გაფცქვენით და დაჭერით პატარა კუბებად.

დაჭერით ბულგარული წიწაკა და ლორი გრძელ ზოლებად, კიტრი გახეხეთ. დაჭერით მწვანილი დანით.

შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი ღრმა სალათის თასში,მოასხით მაიონეზი, დაამატეთ სანელებლები, მწვანილი და კარგად აურიეთ.

მზა სალათი დაუყოვნებლივ მიიტანეთ მაგიდაზე. თუ გსურთ, მასში სიმინდი შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ მწვანე ბარდით, ხოლო ახალი კიტრი დამარილებულით – ასე კერძი უფრო ცხარე და სურნეოვანი გახდება. ეს სალათი შესანიშნავია საღამოს ან სადღესასწაულო სუფრისთვის. სიამოვნებით მოამზადეთ და ახალი რეცეპტი გაუზიარეთ თქვენს მეგობრებსაც!

Related Articles